24.10.2016

В Apple Store телефоните вече няма да бъдат „оковани“

Следващия път, когато отидете в Apple Store, за да си поиграете с най-новият модел на iPhone, ще можете наистина да се насладите на момента и да подържите телефона в ръка. Както бе обявено от MacRumors, много Apple места (Купертино не иска да бъдат наричани „магазини“ вече) са започнали да махат връзките, които не позволяват телефоните The post В Apple Store телефоните вече няма да бъдат „оковани“ appeared first on Smart News.

Още

Роби, оковани във вериги от ромска фамилия, бяха спасени в Румъния

Полицията в Румъня неутрализира мащабна мрежа за трафик на хора. По време на акцията в Беревоещ, на около 170 км от Букурещ, са спасени трима възрастни и две деца, на видима възраст 10-12 години. Те са намерени оковани с вериги в една от къщите в селото. Арестувани са 29 заподoзряни, част от голяма ромска фамилия.

Спасиха десетки оковани във вериги роби в Румъния

Обитателите на село в Южна Румъния са отвлекли дузина младежи и са ги използвали като роби, като си ги оковавали, биели и унижавали, съобщи АФП. Полицията е провела мащабна операция в Беревоести, 170 километра северно от Букурещ. Освободени са петима души, включително две момчета на 10 и 12 г. 90 души са заподозрени.

Потрес! Държат десетки хора като роби, оковани във вериги в Румъния

Румънската прокуратура разследва отвличанията на десетки лица от най-уязвимите групи, предават честни агенции. Твърди се, че сред тях имало и деца, които били държани против волята им и принуждавани да работят или просят.

Десетки оковани във вериги роби в Румъния

Жертвите били от уязвимите групи, сред тях има и деца, а полицията разкри схема за отвличания, действала от години

Доведоха оковани с белезници килърите на Митьо Очите

Двамата задържани за стрелбата по Димитър Желязков-Очите - Георги Иванчев и Радослав Димитров току-що бяха доведени в Бургаския окръжен съд оковани с белезници. Всеки момент ще започне делото за мерките им за неотклонение. Според разследването дупничанинът Иванчев и плевенчанинът Димитров са изстреляли по 3 куршума по Митьо Очите по време на