28.10.2016

Рокада: Русия скочи срещу ООН заради ядрените оръжия, но пък се обедини със САЩ

Предлаганият доклад в концепцията на ООН за разработването и приемането на правно обвързващо споразумение за забрана на ядрените оръжия напомня на глупости и до голяма степен на политическа пропагандна дейност. Това становище беше изразено от директора за неразпространението и контрола на въоръженията отдел на руското външно министерство Михаил Улянов. Той коментира дебата, иницииран от неядрени страни в първата комитет на Общото събрание, уточнява ТАСС.

Още

Руският посланик в ООН: Напрежението между Русия и САЩ е най-силното от 1973 г. насам

Руският посланик в ООН Виталий Чуркин каза, че сегашното напрежение между Русия и САЩ е може би най-силното от 1973 г. насам, съобщи БТА, като цитира "Асошиейтед прес". Според Чуркин обаче отношенията между Съветския съюз и Русия тогава са били различни от сегашните руско-американски отношения. На 6 октомври 1973 г., свещеният ден Йом Кипур в еврейския календар, Египет и Сирия нападнаха изненадващо Израел. Според историци тогава вероятността да избухне война между Съветския съюз,...

Бесен скандал в ООН между Русия и САЩ заради Сирия

Голям скандал се разрази на Съвета за сигурност на ООН заради продължаващите бомбардировки над Алепо, които за няколко дни взеха над 200 жертви сред цивилното население в сирийския град, предадоха световните агенции.

Скандал между САЩ и Русия в ООН след авиоудар в Сирия

Десетки правителствени войници бяха убити, а ИДИЛ беше допусната да овладее позиции в обсаден град

Русия ще свика извънредно заседание на СС на ООН заради ударите на САЩ в Сирия

Русия ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради военните удари на САЩ в района на Дейр аз Зур, съобщи руското министерство на външните работи, предаде ТАСС.

САЩ не иска да разкрие договореностите с Русия пред ООН

  Срещата на Съвета за сигурност на ООН, която трябваше да бъде посветена на Сирия, бе отменена заради отказа на САЩ да разкрият подробности от договореностите с Русия, пише БГНЕС. Това заяви пред журналисти постоянният руски представител в ООН Витали Чуркин. По думите му „САЩ не са готови да разкрият документа пред членовете на Съвета за сигурност и дори да го опишат в подробности“. Витали Чуркин разкри, че идната седмица външният министър Сергей Лавров и държавният секрета на САЩ Джон Кери ще проведат срещи в Ню Йорк в рамките на годишната сесия на Общото събрание на ООН. 

Консултациите за Сирия в Съвета за сигурност на ООН бяха отменени по искане на САЩ и Русия

Консултациите за Сирия, които бе предвидено да се проведат в Съвета за сигурност на ООН, бяха отменени в последния момент по искане на САЩ и Русия, предаде Франс прес, като се позова на дипломати. Според руския постоянен представител в ООН Виталий Чуркин заседанието е било отменено заради отказа на Вашингтон да разкрие подробности от двустранните договорености с Москва за Сирия. Говорител на американското постоянно представителство в ООН уточни от своя страна, че САЩ не са искали да изложат на риск прилагането на споразумението, предаде Франс прес.