27.10.2016

Eкшън! Каналджия надцака полицията, седем патрулки не успяха да го спрат

Каналджия, прекарвал мигранти с вишнева тунингована Опел Астра успя да надбяга бургаската полиция и спретна истинска сцена от касовия филм "Бързи и яростни". Екшънът се разиграл в ранния следобед вчера, пише "Флагман".

Още

Каналджията Ерай остава в ареста

Районният съд в Карнобат задържа под стража Ерай Зинал от кърджалийското село Звезделина, който беше хванат на 21 октомври на автомагистрала „Тракия", край Карнобат, с 20 иракчани, скрити между дървени трупи в камион. Според съда, може да се направи обосновано предположение, че Зинал е автор на престъплението. В подкрепа на обвинителната теза са неговите обяснения, които се подкрепят от показанията на разпитаните по делото свидетели и от протокола за оглед на местопроизшествието. От справката за съдимост е ясно, че Зинал е осъждан веднъж за кан...

72 часа арест за каналджия, натъпкал 20 между трупи в камион

Районната прокуратура в Карнобат наложи 72-часов арест на 33-годишния Ерай Зинал от с. Звезделина, общ. Кърджали - основен заподозрян за участие в канал за трафик на мигранти. Зинал беше задържан при спецакция на полицията в петък, когато при проверка в товарен автомобил „Волво" с пловдивска регистрация, МВР-служителите откриха натъпкани в тайник между трупи дървесина, мъже, жени и четири деца от Ирак и Сирия. Камионът е използван в канал за нелегален превоз на мигранти през автомагистрала „Тракия". По време на операцията са задържани още четир...

Каналджията, крил мигранти зад трупи, вече съден за трафик

33-годишният Ерай Зинал, задържан на 21 октомври на магистрала "Тракия" край Карнобат с 20 иракчани, е съден за същото престъпление. Наказанието обаче е било условно, а новото деяние Зинал извършил в изпитателния срок, уточняват от Бургаската апелативна прокуратура. На 24 октомври районната рокуратура в Карнобат наложи 72-часово задържане на Зинал.

По един каналджия през ден на съд

По един каналджия през ден застава пред съда у нас след разрастването на бежанската вълна, съобщава  в. "Манитор" в утрешния си брой. Това сочи статистика на Върховната касационна прокуратура за последните 18 месеца. Според магистрати потокът от мигранти е довел и до бум на делата за незаконно преминаване на границата.   През 2015 г.

Затвор за каналджия след опит да подкупи граничен полицай

След протест на Окръжна прокуратурата -Ямбол, който е бил уважен от Апелативен съд -Бургас, а решението е потвърдено от Върховния касационен съд, мъж опитал да подкупи граничен полицай получи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода" и „глоба" в размер на 2000лв.