25.10.2016

Франция почете паметта на жертвите на атентата в Ница с възпоменателна служба

Френски политици, сред които кандидатите за президент Никола Саркози, Ален Жупе и Франсоа Филон се събраха на церемония в памет на 86-те загинали при атентата на 14 юли тази година в югоизточния френски град Ница. Тунизиецът Мохамед Булел мина с 19-тонен камион през празнично шествие в града, прегазвайки хора, събрали се да наблюдават фойерверки. Той бе застрелян от полицията. На днешната церемония в памет на жертвите присъстваха оцелели, близки на загиналите и френски политически лидери от правителството и опозицията, както и принц Алберт II от Монако. Френският президент Франсоа Оланд изнесе реч в чест на жертвите, в която благодари на служителите на спешните служби, който са пристигнали на място веднага след атаката: Това, което ни удари на 14-и юли беше национално обединение. Това е чудовищната цел на терористите: атакувай, за да изплашиш другите, освободи насилието, за да създадеш разделение, провокирай страх, за да подхраниш недоверието и заклеймяването. Аз казвам не. Злото ще се провали. Единството, свободата и човечността ще победят. Оланд заяви, че Франция, която участва в борбите срещу радикални ислямски групировки в Близкия Изток и Северна Африка, няма да отстъпи, въпреки няколкото атаки на френска земя: За четири минути, дори по-малко, камион, каращ с максимална скорост през мирна тълпа, превърна Английската алея в гробище. Терористът е планирал действието си, извършил го е със студено сърце, с единствената цел да убива. Имената на 86-те жертви, които загинаха в атаката на 14 юли в Ница бяха прочетени на глас и по една бяла роза за всеки беше поставена на монумент в тяхна памет.

Още

Истина или лъжа: Зорница Линдарева с богат арабски любовник

Зорница Линдарева има за любовник богат ливанец, който ѝ подарява мезонет за 300 хил. лв. в един от столичните квартали, пише жълт сайт. Според него ливанецът ѝ осигурява и скъп автомобил с шофьор, но забранява на манекенката да излиза по нощни клубове и на обеди с приятелки. Лъжа е. “Само името ми е вярно в тази статия”,

"Умна" възглавница спира хъркането

След порой от умни устройства, дойде ред и на "поумняването" на нещо, което не бихме сметнали за особено интелигентно изобретение иначе – простата възглавница. Дори и да не можем да пренебрегнем важността на една добра възглавница за...

В Пакистан е истинска касапница, убитите вече достигнаха 48 души

Броят на убитите при нападението срещу полицейска академия в пакистанския град Куета е достигнал 48 души, а повече от 100 души са ранени, предава Reuters.

Павел Попандов с награда за цялостно творчество от фестивала в Сливница

Град Сливница превръща Европейския фестивал на пътуващия театър в традиция. Второто издание събра известни спектакли и отличи най-добрите.

Тотален шок! Лъснаха фотоси на любовницата на Джизъса преди безбройните й операции (СНИМКИ)

Читател изпрати уникална снимка на любовницата на немирника Благой Георгиев преди пластичните корекции. Вероятно и собствената й майка не би я познала след намесата на скалпела. Фотото я разкрива в натуралния й вид.

На сръбско-македонската граница става страшно!

50 полицаи от Словакия бяха изпратени в Сърбия, за да подпомогнат колегите си при охраната на границата с Македония от нелегални бежанци, съобщи братиславският новинарски портал Teraz като се позова на министъра на вътрешните работи на Словакия Роберт Калиняк.