23.10.2016

Пораснаха ли Теодора Духовникова и Иван Юруков

Очарователната Теодора Духовникова и нейният колега Иван Юруков са главните действащи лица в нов български филм. Лентата носи атрактивното заглавие...

Още

Теодора Духовникова и Иван Юруков в новия български филм "Дъвка за балончета"

"Дъвка за балончета" е най-новият български филм, чиито снимки вече започнаха. Теодора Духовникова и Иван Юруков са в главните роли на продукцията, която ще разказва за децата на 80-те години. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Теодора Маркова, сценарист на филма, разказа за проекта: Сценарият имаше много особен живот, преди още да получи финансиране. Когато се докоснат до него, много актьори казват, че това е тяхното детство, това са те, затова кастингът беше много сложен. Бяхме уважени от много актьори, а Теди Духовникова толкова добре пасна в ролята на героинята Биляна, че още като видяхме първите ѝ кадри на кастинга, бяхме много впечатлени и затова не сме изненадани от това, което в момента се случва на терен. Тя просто все едно живее с образа. Същото мога да кажа и за Иван Юруков. Това е любовна история и те много добре си пасват. Беше важно да усетим химията между тях.Цялото интервю с Теодора Маркова можете да чуете в звуковия файл.

"Дъвка за балончета" - с хумор и носталгия за порасналите деца на 80-те години

Теодора Духовникова и Иван Юруков са "ученическа любов" във филма "Дъвка за балончета", чийто снимки започнаха в София. Освен любовна история, филмът е разказ за децата на 80-те години, които пораснаха с "Некерман", колекциите от дъвки "Турбо" и стрелбата с фунийки,. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота, а Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които са заедно, си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание... Режисьор е Станислав Тодоров - Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като "Столичани в повече" и "Тя и Той".