27.10.2016

Глоба за собственика на камиона, залял с нефтена утайка пътя Бургас – Созопол

Фирмата, собственик на камиона, разлял утайки от нефтени продукти на пътя Бургас-Созопол, ще бъде санкционирана. Това обявиха от РИОСВ-Бургас. Както „Дарик" съобщи, инцидентът стана следобед в петък при катастрофа между камион, без покривало, превозващ нефтения продукт и лек автомобил „Рено". Товарът се разлял при рязкото натискане на спирачки. Разсливът е около 40 кв.м, установили експерти от РИОСВ извършили оглед на мястото. Няма замърсяване на почви и повърхностни води.Предприети са незабавни мерки за почистване на участъка. Мястото е локали...

Още

Гонка по пътя Созопол - Бургас завърши с голяма беля

Гонка между две коли завърши с инцидент на пътя Созопол-Бургас. Шофьорите се гонели по високоскоростен път и засекли пътя на трети автомобил.

Гонка завърши с катастрофа на пътя Созопол-Бургас

Камион е разлял нефтени утайки върху платното и един автомобил

Нов уникален знак на пътя Бургас-Созопол

Нов пътен знак предупреждава шофьорите за опасност от прелетни птици, съобщи bTV. Инициативата е местна и цели да предпази 254 вида защитени птици. Знакът беше поставен на пътя Бургас-Созопол, където скоростта на автомобилите е висока, а трафикът –  интензивен през летните месеци. На новия знак има сигнално жълта картинка с водоплаващи птици.

Катастрофа затапи пътя Созопол-Бургас (СНИМКИ)

Катастрофа предизвика километрично задръстване на пътя в посока от Созопол към Бургас, в района на Ченгене скеле. Към 20:30ч. колоната от автомобили бе над километър. В страни от пътя са отбили три леки автомобила, на място има линейка и патрулка, предава Burgasinfo.

Пиян моторист се потроши на пътя Бургас- Созопол

Пиян моторист пострада при катастрофа през изминалото денонощие, съобщи за Радио „Фокус” дежурният по КАТ. Пътнотранспортното произшествие е станало на главния път Бургас- Созопол. Тестът с дрегер показал, че водачът е употребил алкохол. За щастие, той се е разминал само с фрактура на лявото ходило след каскада по натоварената отсечка. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Бургас, без опасност за живота.

Родители затвориха пътя Бургас-Созопол в знак на протест

Те искат адекватна грижа за децата си с увреждания