27.10.2016

Още

Димитри Пайе го може и с дъвка (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Френският национал демонстрира на какво е способен

Теодора Духовникова и Иван Юруков в новия български филм "Дъвка за балончета"

"Дъвка за балончета" е най-новият български филм, чиито снимки вече започнаха. Теодора Духовникова и Иван Юруков са в главните роли на продукцията, която ще разказва за децата на 80-те години. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Теодора Маркова, сценарист на филма, разказа за проекта: Сценарият имаше много особен живот, преди още да получи финансиране. Когато се докоснат до него, много актьори казват, че това е тяхното детство, това са те, затова кастингът беше много сложен. Бяхме уважени от много актьори, а Теди Духовникова толкова добре пасна в ролята на героинята Биляна, че още като видяхме първите ѝ кадри на кастинга, бяхме много впечатлени и затова не сме изненадани от това, което в момента се случва на терен. Тя просто все едно живее с образа. Същото мога да кажа и за Иван Юруков. Това е любовна история и те много добре си пасват. Беше важно да усетим химията между тях.Цялото интервю с Теодора Маркова можете да чуете в звуковия файл.

"Дъвка за балончета" - с хумор и носталгия за порасналите деца на 80-те години

Теодора Духовникова и Иван Юруков са "ученическа любов" във филма "Дъвка за балончета", чийто снимки започнаха в София. Освен любовна история, филмът е разказ за децата на 80-те години, които пораснаха с "Некерман", колекциите от дъвки "Турбо" и стрелбата с фунийки,. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота, а Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които са заедно, си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание... Режисьор е Станислав Тодоров - Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като "Столичани в повече" и "Тя и Той".

На снимачната площадка на най-новия български филм "Дъвка за балончета"

Днес започнаха снимките на най-новия български филм "Дъвка за балончета". Той е за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето. Някъде там Благой Цицелков срещна актрисата Теодора Духовника в кофа за боклук... в търсене на любовта.

Учени доказаха: Дъвченето на дъвка може да е изключително полезно!

Американски учени изчислиха колко допълнителни калории ще натрупаме при целогодишно дъвчене на дъвки, съобщава в. "Метро", цитиран от БТА. Дори при дъвките, които са без съдържание на захар, всяка една от тях добавя между 2 и 5 калории.

10 минути дъвчене на дъвка може да ни освободи от 100 млн. бактерии

Американски учени изчислиха колко допълнителни калории ще натрупаме при целогодишно дъвчене на дъвки, съобщава в. "Метро". Дори при дъвките, които са без съдържание на захар, всяка една от тях добавя между 2 и 5 калории. А когато се сумират, това прави от 1344 до 3360 калории годишно, ако дъвчем два къса дневно. Но това не трябва да ни притеснява.