27.10.2016

Поставят противогрипни ваксини в Пловдив

200 ваксини вече са доставени в имунизационен противогрипен кабинет на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Цената е 9.80 лева и включва препарата, поставянето му и консултация със здравното лице, обясни д-р Моника Троянчева, Директор на Дирекция "Надзор над заразните болести". Вече са направени и първите имунизации.

Още

Скандално ВИДЕО от пловдивско елитно училище пак нажежи страстите

Скандално видео, на което се вижда как две тийнейджърки се снимат на живо във Фейсбук, кикотят се, припяват и си правят селфита в час, пише marica.bg. 

ОФИЦИАЛНО: Ераносян е новият треньор на Локомотив Пловдив

Едуард Ераносян е новият старши-треньор на Локомотив (Пловдив), съобщава официалният сайт на клуба. 55-годишният специалист, извел родния си тим до първата и единствена шампионска титла в неговата история през 2004 година, ща започне работата си с футболистите след мача на Лок

Едуард Ераносян е новият треньор на "Локомотив" Пловдив

55-годишният специалист започва работа от понеделник

Ремонтират детски градини в Пловдив по „Чиста околна среда - 2016 г “

Пет детски градини в Пловдив вече са обновени по проекти от националната кампания „Чиста околна среда - 2016 г.“, организирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и МОСВ. Четири от тях са в район „Централен”, съобщи БГНЕС. Първи приключиха с реновирането на детските си площадки „Майчина грижа“ и „Искра“. Монтирани са катерушки, пързалки, маси със столчета, люлки и са оформени билкови градинки. В „Каменица“ на площ от 180 кв. м е поставена настилка от вибропресовани бетонни плочи, изградени са пясъчници, оградени с дървени пейки за децата. Оформено е опитно поле с цветя и са монтирани контейнери за разделно събиране на отпадъци. „Буратино“ е изградила стая за отдих и мултимедия, чрез която децата се запознават с различни видове животни и природни забележителности. В детска градина „Зорница“ е изградена зона за безопасност на движението с подвижни табели. На площ от 100 кв. м е монтирана акрилна ударопоглъщаща настилка. Проектът за обновяване на детската площадка е дофинансиран с 6000 лева от община Пловдив. „Зорница“ е единствената детска градина в Пловдив, която печели трети проект по ПУДООС. Осем учебни заведения в Пловдивска област вече са обновили своите дворове. В община Раковски е реновирана площадката на детска градина „Щастливо детство“, където са поставени нови катерушки, пързалка и пейки. В средата на октомври бе завършен ремонта и на ЦДГ „8 март“ в Съединение. Изградени са къщички за птици, засадени са различни видове цветя и билки и е обособен кът за образователни занимания. Закупени са контейнери за компостиране, където децата ще събират растителни отпадъци. В детска градина „Звънче“ в Стамболийски са монтирани катерушки, дървени беседки, навес за деца и е обособен растителен кът. Обновени са и дворовете в учебните заведения в Царацово и Дълбок извор. Тринадесет училища и детски градини на територията на Пловдивска област са спечелили проекти по програмата „Чиста околна среда“. Единадесет от тях са приключили. Все още не са приети от комисия две учебни заведения в Карлово – ОДЗ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. До 31 октомври е срокът, в който трябва да бъдат завършени ремонтните дейности в училища и детски градини, които са спечелили финансиране по ПУДООС. Стойността на проектите по програмата е до 5 хиляди лева.