26.10.2016

Победа и загуба за българките на WTA турнира в Москва

Победа и загуба записаха двете български представителки на WTA турнира в Москва. Елица Костова и Виктория Томова започнаха участието си от квалификациите, н осамо една от тях успя да продължи напред във втория кръг. Втората ни ракета Костова напусна надпреварата след загуба с 0:6, 4:6 от участващата с "уа...

Още

Москва съжалява за загубеното сътрудничество с ЕС

Москва съжалява за това, че ЕС се е отказал от сътрудничеството с Русия в сферата на борбата с тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лаврвов, цитиран от РИА Новости. „Съжалявам, че нашите европейски партньори прекратиха нашето сътрудничество в сферата с борбата с тероризма. Тук можехме да сме си полезни. За съжаление те преустановиха нашето сътрудничество в много други сфери“, заяви Лавров. ...

ЕК ще запълни бездната между Москва и Киев...стига двете страни да го пожелаят

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен, цитиран от БНР.

Скандалът между Будапеща и Москва се разгаря!

Унгарското външно министерство съобщи, че е извикало посланика на Русия заради пренебрежителни коментари в руски медии на унгарското антисъветско въстание от 1956 г., чиято 60-годишнина бе отбелязана в неделя, предаде БТА, цитирайки АП и ДПА.

Европейската комисия е готова отново да посредничи в диалога между Москва и Киев за гарантиране на газовите доставки

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви за БНР говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен: Ние винаги сме готови да предоставим нашата помощ, но от двете страни зависи да подемат инициативата за преговори, при които ние да посредничим. Към момента Украйна не купува руски газ от Газпром за разлика от предишни години, когато с гаранции от Брюксел имаше тристранни споразумения за доставки. Те гарантираха, че Украйна има достатъчно резерв от синьо гориво, за да поддържа налягането за транзита на руски газ към други държави в Югоизточна Европа.

ORF съобщи за сериозно напрежение между Будапеща и Москва!

 Министерството на външните работи на Унгария привика дипломатическия представител на Руската федерация в страната във връзка с коментари в руските медии по повод революцията от 1956 г., предава австрийската медия ORF, цитирана от "Фокус". 

Сирийският външен министър ще посети Москва

Сирийският външен министър Уалид Муалем ще се срещне в петък в Москва с руския си колега Сергей Лавров, съобщи днес руският зам.-външен министър Генадий Гатилов, цитиран от Интерфакс, предаде Франс прес.