23.10.2016

Фестивал на ореха в Казанлъшко (ВИДЕО)

От вкусните десерти, приготвени с орехи, опитва всеки дошъл на празника

Още

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е потушен

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е потушен. Екип с един пожарен автомобил продължава огледите на местността, за да се избегне рискът от ново запалване. Пожарът обхвана 300 декара територия. Повече от 90 декара е засегната от огъня смесена гора. Своевременната намеса на десетки доброволци от селото и всички дежурни екипи на пожарната в Казанлък локализираха огъня още снощи, преди да достигне вилната зона в района.

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е локализиран

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е локализиран и до края на деня се очаква да бъде потушен. Пожарът се разрази вчера около 14 часа и бързо обхвана широка територия сухи треви и храсти, засегната беше широколистна и иглолистна гора - общо над триста декара площ. В потушаването се включиха четири противопожарни екипа с високопроходими машини и няколко автомобила на горското стопанство. В гасенето на пожара се присъединиха и десетки жители на Кънчево. С общи усилия те успяха вчера да спрат пожара на 30-40 метра от вилната зона и в непосредствена близост до розовите градини край селото. Не бе допуснато и разрастване на огъня в посока подножието на Средна гора. Снощи положението бе овладяно, а днес до края на деня се очаква пожарът напълно да бъде ликвидиран.

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево беше спрян на метри от вилната зона

Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е ограничен и предстои да бъде окончателно локализиран.  Огънят се разрази около 14 часа и бързо обхвана около 300 дка сухи треви и храсти. Засегната е и широколистна гора. Целият личен състав и специализирана техника на районната пожарна служба на Казанлък, както и един високо проходим автомобил от Стара Загора се включиха в борбата със стихията. Близо 100 доброволци от селото с подръчни средства също взеха активно участие в гасенето.  Около 18 часа огънят беше спрян на метри от вилната зона на Кънчево и преди да достигне боровата гора  по южните склонове на Стара Планина. Фронтът на пожара е бил дълъг повече от 4 километра, разказаха участници в гасенето. С помощта на огнеборците е спасен и 20 дка лозов масив. Пожарникари ще дежурят и през нощта, за да не допуснат ново разрастване на огъня. 

Пожар избухна до казанлъшкото село Кънчево

Стотици декари сухи треви, храсти и розови насаждения изгоряха край с. Кънчево, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.Пожарът е избухнал днес следобед. На мястото веднага е изпратен един противопожарен автомобил.

Пожар горя край казанлъшкото село Кънчево

Пожар избухна днес следобед край казанлъшкото село Кънчево.От огъня изгоряха стотици декари сухи треви и лесонепригодни площи, както и две необитаеми постройки.Стихията достигна опасно близо до първите къщи в селото но бе спряна. В гасенето се включиха противопожарни екипи, както и доброволци.Борбата с огъня продължава.Изасняват се причините за възникването на пожара