22.10.2016

Още

Ретро влак потегли от Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атрактивната влакова композиция е теглена от парен локомотив

От утре във Варна ще е страшно! Вижте причината

Временна промяна в организацията на движение се въвежда във Варна заради заснемане на филм, съобщават от пресцентъра на общината.

Атракционен влак във Варна

Три епохи от историята на българския железопътен превоз са събрани в атракционния влак, който потегля от Гара Варна. Той е посветен на 150-годишнината от откриването на първата железопътна линия у нас и ще повтори пътуването по историческия маршрут на Барон Хиршовата железница от Варна до Русе. Специално за случая във Варна пристигнаха парен локомотив от началото на миналия век и личният вагон за пътуване на Цар Борис III.

Радев пред 4000 във Варна: Ако всички се обединим зад каузата България, няма сила, която да ни спре!

Но колко от нас искат визи за Канада и колко от нас искат да тъпчат децата си с ГМО? След като те са демократи, защо не питат какво мислят хората?“, попита още ген. Радев пред 4000 души изпълнили Двореца на спрота в града.

Ретро влак потегли от Варна

Тази година се навършват 150 г. от откриването на първата железопътна линия в България. По този повод БДЖ организира юбилейно честване, предаде БГНЕС от Варна.

Ретро влак тръгва на обиколка в чест на 150 години жп линия Варна - Русе

150 години от въвеждането в експлоатация на железопътната линия Варна-Русе ще бъдат отбелязани тържествено в морската столица. Годишнината ще бъде почетена с атракционно пътуване с влак, който ще измине маршрута на първата железопътна линия в България, Варна-Русе. По време на пътуването юбилейната композиция ще спира на гарите Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Вятово и Музея на транспорта и съобщенията в Русе. Влаковата композиция ще бъде теглена от парен локомотив 03.12, като в състава й е включен вагон от царскат...