26.10.2016

Още

Препил украинец с присъда: У нас така си караме колите!

Той бил спипан да шофира ТИР-а си у нас с 1,81 промила алкохол

Колите на Tesla ще са оборудвани за самоуправление, но то е изключено

Всички електромобили на Tesla, включително Model S и Model X, ще разполагат с новия хардуер.

През ноември започва тестът на протоколите за триаж във всички спешни центрове в страната

Здравното министерство определи датата, от която започва тестовото прилагане на протоколите за приоритизиране на случаите в Спешната помощ - 16 ноември. Тогава трябва да заработи т.нар. протокол за телекомуникационен и приоритетен екипен триаж, според който още по телефона ще се преценява колко време може да изчака пациента и ще попада в една от три категории - код "червено", код "жълто" или код "зелено". Системата ще бъде изпробвана едновременно във всички Центрове за спешна...

Ето кой запали къщата и колите си! Има ли психични проблеми? (СНИМКИ)

Истински огнен ад причини в неделя по обяд в село Драката, община Струмяни, 69-годишният Мишел Христов, който преди години купил етаж от къща там. Той залял със запалителна течност и драснал клечката на двата си автомобила "Опел" и „Фиат Пунто”, паркирани в двора, а след това и на навързаните като фитил и стърчащи от прозореца на втория етаж парцали. Сигналът за огнения инцидент е подаден в 12.44 ч. Когато всичко започнало да гори, мъжът се качил в третия си автомобил "Мерцедес" и офейкал в неизвестна посока.

Ян Геел: Фиксирането на градовете върху колите е все едно вкъщи да мислиш само за коридора

Ще консултирам София как да прави градоустройство за хората, а не за трафика - Г-н Геел, над 50 г. следите развитието на градовете. Как са се променили? - Доста различно – някои постоянно се подобряват, а други стават все по-лоши и това зависи от политиките, които водят. В Източна Европа много ясно се вижда разликата в развитието до 1990 г.