23.10.2016

Иззеха 30 кг високорисково наркотично вещество от мъж в Боляровско

33-годишен от Ямбол е задържан за притежание на дрога, съобщиха от ОДМВР Ямбол. На 14 октомври, около 14,30 ч. в близост до село Денница, община Болярово е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Киа-Спортидж". Полицейските служители установили, че водачът е неправоспособен, а същият е оказал да бъде тестван за употреба на алкохол и упойващи вещества. В колата е намерено около 1 гр наркотично вещество - марихуана. За проведените полицейските действия и допълнително събрана информация по случая...

Още

Мъж от Ямбол е задържан за притежание 30 кг марихуана

33-годишен мъж от Ямбол е задържан за притежание 30 кг марихуана. Той е карал без книжка и отказал тест за употреба на алкохол и наркотици.Вчера следобед  до боляровското село Денница полицейски патрул спира за проверка лек автомобил управляван от 33 -годишен мъж от Ямбол. Оказва се, че водачът е неправоспособен. След оглед в колата е открито 1 грам марихуана. За проведените полицейските действия и допълнително събрана информация по случая незабавно е уведомена Районна прокуратура - Елхово.  При обиск на два имота,  ползвани от задържания в село Дъбово са открити общо 30 кг полусухата растителна маса, подредена за сушене, която при наркотеста е реагирала на марихуана. Иззети са и няколко полиетиленови пликчета със суха листна маса и електронна везна. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура - Елхово.

Приключи ваксинацията срещу "син език" в Ямболско

Приключи ваксинацията срещу заболяването "син език" в Ямболска област. Заради единичен случай на антракс, се наложи и спешна ваксинация на животните в общините Елхово и Болярово. Срещу заразното заболяване Син език са ваксинирани 23 400 едри преживни животни и 60 000 овце, обобщи д-р Стоян Колев от Дирекцията по безопасност на храните в Ямбол.Като на животните родени, след 15 септември 2015 година до 30 април, се наложи да извършим реваксинация, при едрите преживни животни. След единичния случай на антракс в елховското село Голям дервент, ветеринарите извършиха и извънредна ваксинация на всички животни в общините Елхово и Болярово:Стопаните знаят много добре това заболяване и когато имаме своевременна информация, затова и призоваваме всички фермери при внезапно умряло животно да подават сигнал.  Последните случаи на опасното и за хората заболяване бяха през 2008 и 2009 година в боляровското село Стефан Караджово.