22.10.2016

Тръмп за жените: Те са „болни лъжкини“

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп отрече появилите се в последните дни обвиненията на няколко жени срещу него в сексуални посегателства, предадоха световните агенции. На митинг от предизборната си кампания вчера Тръмп нарече тези жени „болни лъжкини“, търсещи пари или слава, и определи обвиненията като изфабрикувани от опонентката му от Демократическата партия Хилари Клинтън и медии.

Още

ЦЗПЗ: След въвеждане на пръстов отпечатък да се отмененят лимитите за болнично лечение

От Центъра за защита правата в здравеопазването /ЦЗПЗ/ предлагат, след въвеждането на пръстовата идентификация при прием в болница, да бъдат отменени лимитите за болнично лечение. Според неправителствената организация, щом този метод за регистрация на пациента дава 100%-ова сигурност в достоверността на хоспитализацията, няма никакви основания приемът да се ограничава изкуствено чрез лимити. Задължителната регистрация с пръстов отпечатък противоречи на конвенцията за правата на човека, на евродиректива и на Конституцията, твърдят още от организацията.Пръстовата идентификация трябва да започне да действа във всички лечебни заведения от 1 ноември.

АГ болница "Шейново" получи нова мобилна техника

Лекарите от столичната болница "Шейново" ще преглеждат по домовете бременни жени, бебета и на деца до 3 години с помощта ново мобилно оборудване. То ще обслужва социално слаби хора и такива, които нямат възможност да отидат до болницата. Апаратурата струва 350 хиляди лева и е закупена финансиране по Норвежки финансов механизъм.

Увеличение на заплатите в общинските болници е невъзможно

Увеличението на заплатите в общинските болници, разписано в новия колективен трудов договор, не е възможно, коментират управители на общински здравни заведения в страната. Ако въведените по-високи прагове на основните заплати от министерството на здравеопазването бъдат потвърдени, част от общинските болници ще бъдат изправени пред опасността от фалити съощиха от сдружението на общинските болници.

Касата може да прекрати договора си с болници заради мними хоспитализации

По повод репортажа по сигнал на БНТ за мними хоспитализации в частна софийска болница, директорът на медицинския одит проф. Златица Петрова заяви, че в контрола и борбата срещу злоупотребите в здравеопазването активно трябва да участват и гражданите. Според д-р Петрова за такива нарушения, Здравната каса може да прекрати договора си с болницата и това би имало превантивен ефект.

Бой между ученици прати ученик от 11 клас в болница

Инцидентът е станал в училище в град Вършец

Болници водят 30 дела срещу здравни наредби

Центърът за защита правата в здравеопазването: регистрацията на пациентите с пръст е незаконна.  Регистрацията с пръст Националното сдружение на частните болници води 30 дела срещу наредби и текстове от нормативни актове в здравеопазването, съобщи председателят на управителния съвет на организацията д-р Николай Болтаджиев.