23.10.2016

Седмичен хороскоп от 17 до 23 октомври: Овен-стабилност и печалби, Везни-хубави новини в неделя

Овните ще са стабилни и печеливши през периода, а за Телците етапът ще е много напрегнат, но успешен. Близнаците ще са борбени и активни, което ще осигури сполуката им, а Раците и Лъвовете действат стабилно и успешно.

Още

Седмичен хороскоп на Алена за 22-28 октомври: Овен-бъдете внимателни как изразявате чувствата си, Везни-приятни изживявания

Вижте какво ви очаква през седмицата според хороскопа на Алена, публикуван във в. „Уикенд“.

Богородични заговезни е днес - голям църковен празник! Вижте какво се прави и кои са най-интересните обичаи

Днес е Богородични заговезни. Отбелязва се преди началото на Богородичните пости. На 31 юли се заговява от месо и млечни продукти. Телесното самоограничаване по време на поста се изразява най-вече в избягването на обилно хранене, както и на вкусни и сладки храни.

Заповядайте на BRUGNON TRAVELS: First stop BULGARIA…

От 19 до 21 октомври жителите и гостите на София могат да посетят симпатичната изложба на младия френски карикатурист Максим Брюньон, който започва европейското си турне от България. Той е роден в Нант /Северозападна Франция/, известно време свири на китара в рок банда, но рисуването и вкусът към детайлите го привличат още от юношеските му години. Така започва постепенно да претворява невинаги смешната действителност в хумористични рисунки, които в зависимост от темата се превръщат в мини комикси. С течение на времето Максим Брюньон трупа опит и желание да опознае и други страни, с техните тъжно-весели навици и особености. Подтикнат от български приятели, той решава да организира първата си изложба в София, като за целта прекарва 3 месеца в наблюдение на българските бит и нрави. Още от първия ден, останах стъписан от „българското да и не“ – кимам с глава одобрително, а хората ми се мръщят…, споделя с усмивка младия карикатурист, който изненадва публиката си с доста интересните си хрумвания и находки. Как се ражда идеята за начало на BRUGNON TRAVELS от България? Като българи, това може само да ни радва, тъй като България продължава да бъде недостатъчно позната във Франция, въпреки усилията на българите франкофони и на французите, които работят с огромно удоволствие в страната? Наистина България не е добре позната във Франция и честно да си призная, това не беше моя първоначален избор като отправна точка на моята европейска обиколка. Решаващи се оказаха българските приятели на моя близка, които наклониха везните по посока София. А и аз си казах, защо да не започна от най-непознатите за мен места? Сега, след тримесечен престой в страната ви, мога с усмивка да заявя, че никак не съм разочарован от решението си. Напротив, аз рисувам всичко, което ме впечатлява, и се опитвам да направя по-разбираеми нещата от живота. На изложбата показвам френските си рисунки, но и много български „хумористични сюжети“, които не задължително са остри карикатури. Как избирате темите и персонажите на вашите рисунки? Вдъхновява ме всичко, което ми се случва в ежедневието – хора, пейзажи, странни или комични ситуации, в които попадам. Самият аз съм главното действащо лице, което изразява любопитството си или си задава въпроси относно странностите на обкръжението. Имам особена слабост към неблагополучията и превратностите на съдбата, като се опитвам да изтрия от тях черните краски и да ги превърна в източник на смях и закачка. В това отношение България много ме впечатли и откровено ми харесва. Замислям се дали някой ден да не се установя във вашата страна. Колкото до темите, въпреки че търся забавната страна на нещата, не подминавам и „сериозните“ проблеми, които са част от живота ни – расизма, мигрантската вълна, терористичните атаки във Франция. Все пак считам, че радикализмът не е така обострен в България, за разлика от настроенията в други страни. Следващата изложба на Максим Брюньон ще бъде в Будапеща, където отново с усмивка ще разкрие унгарските странности…

Как новото пълнолуние влияе на интимните ни отношения

На 16 октомври е пълнолунието за този месец и то се случва в знаците Везни - Овен. Тези два знака в най-голяма степен касаят личните взаимоотношения - както интимни, така и с бизнес партньори; с най-близките ви приятели, а също и с хората, които явно и открито застават срещу вас.

Хороскопът: Вземаме важни решения

Стартира разнообразна седмица. В някои отношения, длъжна съм да кажа, планетните влияния са дори полярни. В рамките на дните до 11 октомври се чувства присъствието на аспектите Меркурий/ Юпитер и Марс/Нептун. Ето и какви са последствията: предполагат вземане на важни решения, подтикват към действия в различни сфери от интелектуалните занимания, настояват да работим усърдно. А нашата активност предопределя добри резултати за дълго време на започнатите задачи. Допускам, че представителите на кардиналните астрологични знаци, а именно Овен, Везни, Рак и Козирог, ще са сред първите, които ще усетят повея от въздействието на Меркурий/Юпитер.