23.10.2016

В Разград стартира гражданска инициатива срещу войната по пътищата

Гражданска инициатива „Стига смърт на пътя" стартира в Разград. Идеята възниква сред поредния трагичен инцидент по шосетата на Лудогорието - катастрофата на пътя Разград - Търговище в неделя, която отне два млади живота - на момче на 18 години и момиче на 17 години. Именно към младите шофьори е насочена инициативата, но не само. И родителите, и близките им трябва да имат отношение към превенцията на подобни инциденти - обясняват Полина Иванова от сдружение „Да бъдем хора" и общинският съветник от „Кауза Разград" Калоян Монев. „Идеята е всички, ...

Още

Фирма отнесе три акта заради гадна миризма в Разград

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе извършиха две допълнителни проверки след сигналите за неприятни миризми в Разград, съобщават от пресцентъра на институцията. Това се е случило на 19 октомври вечерта и на 20 октомври рано сутринта, с представител на община Разград.

Хитреци удариха кьоравото в Разград

Три телефонни измами по схемата за оказване помощ на държавата с цел задържане на телефонни мошеници станаха в Разград. В рамките на денонощие възрастни хора са дали над 14 000 лева, като мислели, че ще им се върнат след успешните акции.

За 24 часа: Хилядарки полетяха към ало апаши в Разград

Трима възрастни били измамени в един ден, че помагат на полицията

Екоексперти разследват неприятни миризми в Разград

Експерти на  са извършили в сряда извънредни проверки в Разград по повод множество сигнали за неприятни миризми, съобщиха от екоинспекцията в дунавския град. Те са направили обход в района на Градската пречиствателна станция и Локалната за отпадъчни води на „Биовет“ АД – клон Разград в Западната промишлена зона на града.

Само за месец 9 жертви на домашно насилие в Разградско

Само за един месец – от 10 септември до 10 октомври - в Центъра на неправителствените организации са регистрирани 9 жертви на домашно насилие. Това съобщиха на брифинг на тема „Домашното насилие в малките населени места“ Диляна Георгиева и Георги Милков от Центъра на НПО. Организацията работи по проблема от 2008 г. насам чрез различни проекти. След решения на съдилищата по Закона за защита от домашното насилие и насилниците и жертвите се насочват за консултации към Консултативния център по проблемите на домашното насилие към Центъра на НПО. От ...

Цецка Цачева в Разград: Като президент ще гарантирам единството на българската нация

Българската нация трябва да бъде единна. В дейността си като председател на Народното събрание и в личния си живот никога не съм делила хората. Всички ние, със своите различия, сме част от българската нация. Като президент аз ще гарантирам всичко, което се прави  в интерес на българските граждани, независимо дали живеят в страната ни или извън границите на България. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в  Разград.