23.10.2016

Благотворителен крос в подкрепа на жените болни от рак на гърдата се проведе в Южния парк

В подкрепа на жените с рак на гърдата в Южния парк на София се проведе крос. Бягането с кауза е организирано от Фондация "Една от осем". Целта е да бъдат събрани пари, с които да се купи кемпер за мобилни услуги в помощ на жените, засегнати от заболяването, обясни Нана Гладуиш от фондацията. Предизвикателството е основно за мъжете, участници, тъй като, в знак на солидарност, те са с розови полички, обясни Гладуиш. В Южния парк ще бъдат пуснати 1200 розови балона, колкото – според статистиката - са българските жени, които умират от онкологичното заболяване всяка година.

Още

Джерард Бътлър сваля мацки с кучета в Южния парк

Холивудският актьор Джерард Бътлър в последните дни може да бъде забелязан, не из тузарските ресторанти в Лос Анджелис, а в София. И то в Южния парк, където се забавлява да сваля мацки с кучета. В последните няколко дни звездата е на снимки у нас, за екшъна Hunter Killer. Той посещава най-различни локации, но любими се оказаха парковете в София, пише "Телеграф".

Хиляди знамена от големия Роженски трибагреник бяха раздадени безплатно в Южния парк

Хиляди знамена, част от големия Роженски трибагреник, бяха разадени днес безплатно в Южния парк по случай Деня на Независимостта. Събитието е част от кампанията „Нашият дом е България!“

Раздават части от роженския трибагреник в Южния парк в София

  Хиляди знамена, част от големия Роженски трибагреник, ще бъдат раздадени безплатно в Деня на Независимостта в Южния парк в столицата, предаде БГНЕС. Инициативата ще постави началото на „Дни на Българския фолклор в София", които ще се проведат от 22 до 25 септември, организирани от фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство със Столична община, съобщиха организаторите. Събитието стартира с кампанията „Нашият дом е България!” за раздаване на българското знаме на 22 септември в 8:30 часа сутринта на голямата поляна в Южния парк. Инициативата ще даде възможност на хиляди българи да отнесат в домовете си частица от внушителния български трикольор с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м., който беше на Роженските поляни, а след това и на Рилските езера. В Деня на Независимостта 500 желаещи да развеят получените знамена, ще могат да изпишат с телата си 110 метров надпис: „Нашият дом е България!". Надписът ще „оживее“ така както е жив и българският дух, съхранил през вековете богатството и многообразието на българския фолклор. Целта на поредното събитие на фондация „Наследство в бъдещето“ е да се превърне в символ на обединение и родолюбие. За официалното откриване на „Дни на българския фолклор в София“ ще се съберат близо 200 гайдари заедно със зурнаджии с тъпани и кукери. Под мотото „България гостува на столицата!“ ще бъде представен фолклорът от седемте основни области. На сцената по време на вечерните концерти ще се изявяват едни от най-добрите ансамбли в България и изтъкнати индивидуални изпълнители. Първият вечерен концерт на 22 септември е посветен на Пиринската и Родопската област. Втората вечер на 23 септември ще бъдат представени Шоплука и Тракия. Третата вечер е запазена за фолклора от Добруджанската и от Странджанската област, а за последната вечер в неделя е предвиден празничен концерт на Северняшката фолклорна област. В четирите дни на събитието от 11.00 ч. до 16.00 ч. различни самодейни състави от цялата страна ще представят фолклорното богатство от региона си. Всеки ден ще се организират атрактивни надигравания и открити уроци по народни танци с Асен Павлов и Ансамбъл „Чинари”, както и ревю на автентични народни носии, част от колекциите на Елка и Ангел Низамски и Илиян Костадинов. Програмата ще включва още музейни експозиции, атрактивни демонстрации на занаяти, кулинарни зони с характерни ястия от отделните краища на страната и специално обособена детска творителница с интерактивни занимания за различни исторически периоди на България. 

Раздават части от роженския трибагреник за Деня на независимостта в Южния парк

Хиляди знамена, част от големия роженски трибагреник, ще бъдат раздадени безплатно в утрешния ден за Деня на независимостта в Южния парк. Инициативата ще постави началото на Дните на българския фолклор в София, каза Симеон Караколев, председател на фондация "Наследство в бъдещето", предаде БГНЕС. "Събитието ще се проведе на Голямата поляна в Южния парк от 8.30 часа на 22 септември до 20 часа на 25 септември. Гайдари, кукери и тъпанджии ще дадат еуфорично начало на събитието", коментира още той. По думите на психолога Панайот Рандев 22 септември, освен национален празник, е и ден на характера, който е скелетът на личността.  "Няма как да имаме личност без характер. В новия образователен закон думата характер отсъства. Явно ние ще изграждаме хора без характер, щом думата липсва там", допълни той. Според Рандев човешката психика не е склад за знания, но това не е начинът за изграждане на личност. "Следващата седмица стартираме една голяма програма, която се нарича "Вдъхновяващо, социално, емоционално и позитивно образование" (ВСЕПО). Тя има 36 модула в три раздела – емоционална компетентност, социални умения и развитие на характер", коментира Рандев.

Жега! Софиянка втрещи майки и татковци в Южния парк, съблече се полугола (СНИМКА)

Жена се съблече полугола и легна на пейка в доста неприлична поза, за да се пече на слънцето. Това обаче не се случва някъде край морето, а в София, в Южния парк и то по време, когато наоколо се разхождат майки и татковци, извели дечицата си навън.