24.10.2016

Още

Теменужка Петкова: Напрежение няма, говорихме откровено

„Извънредното заседание на Министерски съвет мина в един откровен диалог, какъвто трябва да има в управлението. Напрежение нямаше. Обединихме се около това, че за да продължат реформите, трябва да има единство”.

Теменужка Петкова: Мина „Бабино“ няма да се затваря

Бизнесът предлага, ако се стигне до съкращаване на тези хора, те да ги вземат на работа, но ще трябва да подобрят професионалната си квалификация

Теменужка Петкова: Мина "Бабино" няма да бъде затворена

Държавата не може да се намеси в частна фирма като мини "Бобов дол", коментира министърът на енергетиката

Теменужка Петкова: Продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" няма да е изгодна за България

Продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" няма да е изгодна за България, обясни енергийният министър Теменужка Петкова. След като бъде платено оборудването за двата реактора, ще се търси частен инвеститор, който да реализира проекта, потвърди Петкова: Една такава препродажба, тя е възможна, но цената, на която биха се препродали тези реактори, не отговаря на нашите очаквания и не би покрила съществен размер от арбитражното решение, щетата, която ние на практика трябва да платим. Така че този вариант на този етап на стои на дневен ред.

Теменужка Петкова: Няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит

 На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след откриването на нови обекти за преработка на руда в "Асарел Медет", предаде Фокус".

Теменужка Петкова: На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит

"На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит", каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след откриването на нови обекти за преработка на руда в "Асарел Медет", предаде "Фокус". "Брекзит предизвика определено раздвижване в различни сфери и области, но мисля,