26.10.2016

България въоръжава терористите от „Ислямска държава“ и други джихадистки групировки

Произведено в България въоръжение попада в ръцете на терористичната групировка „Ислямска държава“ и други джихадистки групировки със знанието на нейното правителство. Това твърдят два независими един от друг източника – компанията Conflict Armament Research, разследваща н

Още

Министърът на отбраната на САЩ: Бастионът на "Ислямска държава" ще бъде превзет

Започнала е подготовката по изолиране на т. нар. "столица" на групировката "Ислямска държава" в Сирия - град Ракка едновременно с операцията за освобождаването на иракския град Мосул. Това обяви в Париж министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, цитиран от Франс прес. По думите му, Ракка трябва да бъде превзет от местни сили, които са ефикасни и мотивирани. Картър и френският му колега Жан-Ив льо Дриан са съпредседатели на среща на 13 министри на отбраната на основните страни от антиджихадистката коалиция в Париж за обсъждане на хода на операцията за Мосул и последствията й. В Мосул нещата на този етап протичат напълно по план, увери Льо Дриан. Междувременно Европейският съюз призова властите на Сирия и съюзниците им да продължат "хуманитарната пауза" в Алепо. От своя страна Русия обяви, че заедно със сирийските власти е готова да възобнови "хуманитарните паузи" в Алепо, ако получи гаранции, че от районите под контрола на въоръжените формирования ще бъдат изведени болните, ранените и мирното насление.

Стратегии на международната коалиция в борбата срещу "Ислямска държава"

Водената от Съединените щати коалиция срещу Ислямска държава e започнала подготовката за „изолиране" на Ракка - бастионът на групировката в Сирия. Американският министър на отбраната Аштън Картър съобщи, че операцията може да започне преди да е завършило настъплението към иракския град Мосул. .

AhlulBayt: „Ислямска държава“ се гърчи в отчаяние! Подготвя невероятни зверства в Алепо

Първата група от деца-войници, които са били тренирани от „Ислямска държава“ в град Ал Табака, западно от Ракка, ще се присъединят към своите по-възрастни другари в борбата срещу съперничещите групировки в северната част на сирийската провинция Алепо, предаде AhlulBayt.

САЩ кахаза кога може да щурмуват столицата на "Ислямска държава" в Сирия

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър посочи, че битката за освобождаването на сирийския град Ракка от „Ислямска държава“ приближава. Той добави, че операцията може да съвпадне с вече течащия щурм срещу Мосул в Ирак, предаде Reuters.

САЩ планират да разгромят “Ислямска държава” без Русия

Междувременно генералният секретар на НАТО потвърди, че алиансът ще разположи „четири многонационални батальона” в Източна Европа

„Изолираха” сирийската твърдина на „Ислямска държава”

Водената от САЩ международна коалиция срещу близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ е „положила основите“ за „изолация“ на Ракка, сирийската твърдина на терористичната милиция. Това заяви американският министър на отбраната Аштън Картър след среща в Париж с колегите си от другите държави, участващи в коалицията, предава AFP.