26.10.2016

Вземат телефоните и обувките на мигрантите, за да не напускат лагера в Кале

Френската полиция принуждава бежанците и мигрантите да свалят обувките си и да ходят боси, за да не могат да напуснат лагера в Кале, пише The Independent. Освен това има твърдения, че полицейските служители са „конфискували“ мобилни телефони, което е поредната форма на унижение и тормоз от страната на органите на реда спрямо мигрантите в Кале.

Още

Съветват футболист да смени работата, имал прекалено високо IQ

Защитник на РНК Сплит имал прекалено висок коефициент на интелигентност за тази игра. Съотборниците му дори често го закачили на тази тема. 25-годишният Домагой Болят изкарал 155 точки на IQ теста и е член на Менса. Играчите на тима се шегували, че е „прекалено умен“, за да е футболист. „Съотборниците ми често се шегуват с мен. Казват ми, че не съм направил по-добра кариера, защото съм прекалено умен за футбола“, заяви Болят, цитиран от Goal.com. Той добави, че в училище винаги се е справял добре, а по-късно и в университета. Хърватинът е завършил икономическа, но голямата му любов винаги е била футболът. Бранителят, роден през 1991 година, категорично отрича стереотипа, че футболистите не са интелигентни хора. Той е живото доказателство за обратното. На футболния терен той също се справя добре. При победата на Сплит с 3:0 срещи Славен Копривница Болят вкара първия гол за домакините....

Уникален хороскоп! Вижте как пиянстват различните зодии!

Ясно е, че всеки един представител на зодиакалния знак има своите особености по отношение на алкохола. Предлагаме ви да видите следния материал за зодиите и тяхното пиянство.

Френските власти вече разрушават бежанския лагер край Кале

Неговите обитатели се настаняват в приемни центрове в цяла Франция

Започна разрушаването на бежанския лагер край Кале

Край френския град Кале работници започнаха да разчистват незаконния бежански лагер, в който живееха хиляди бежанци и мигранти. Вчера френските власти започнаха разселването на обитателите на лагера. Те бяха извозвани с автобуси до центрове за подслон в различни краища на Франция. Малко преди да започне разрушаването на постройките и разчистването на палатките, в лагера избухна силен пожар, но бързо беше потушен.

Започнаха дейности по разрушаването на мигрантския лагер в Кале

Десетки френски полицаи ескортираха работници към мигрантския лагер край северния град Кале, където да разрушат изпразнените бараки и палатки, предава AFP, цитирана от Фокус.  Те събориха импровизираните съоръжения, в които мигрантите преживяваха години наред, използвайки лагера като трамплин за прехвърлянето си към Великобритания.

Франция започна да събаря "Джунглата" край Кале

Днес над 3 хил. души са напуснали лагера, за да отидат в приюти в страната