27.10.2016

България въоръжава "Ислямска държава"!

Произведено в България въоръжение попада в ръцете на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) и други джихадистки групировки със знанието на нейното правителство. Това твърдят два независими един от друг източника – компанията...

Още

Обама и Ердоган са обсъдили операцията срещу "Ислямска държава" в Ирак

Американският президент Барак Обама и турският му колега Реджеп Ердоган са обсъдили в телефонен разговор военната операция в Ирак срещу "Ислямска държава". Двамате лидери са подвърдили подкрепата си за запазване на суверинитета и териториалната цялост на Ирак. Обама е приветствал продължаващия диалог между Турция и Ирак за определяне на подходящо ниво и форма на участие на Турция в офанзивата на международната коалиция за прочистването на Ирак от джихадистите.В същото време Ердоган съобщи подробности около турското участие в борбата срещу "Ислямска държава". Той заяви, че турската военна операция в Сирия след град Ал Баб ще се насочи към град Манбидж, а също и към град Ракка, който е считан за крепост на джихадистите.Междувременно от щаба на турската армия съобщиха, че при артилерийски обстрел са били поразени над 100 цели на "Ислямска държава" и на сирийските кюрдски сили в Северна Сирия. Турската армия втори месец провежда трансгранична военна операция в Северна Сирия "Ефратски щит".

Мащабна спецакция в шест турски града! Задържаха 81 терористи от „Ислямска държава” – сред тях и деца

Общо 81 души са задържани днес при операция срещу поддръжници на "Ислямска държава", предприета от екипи за борба с тероризма на истанбулската полиция и осъществена едновременно в окръзите Истанбул, Газиантеп, Шанлъурфа, Ерзурум, Одрин и Къръккале, съобщава в."Миллиет".

Voice of America разкри какви са следващите стъпки на „Ислямска държава“

 Опасенията, че „Ислямска държава“ започва да се събира в своята самопровъзгласена столица в Сирия, град Ракка, и възможността терористичната организация да предприема атаки оттам карат Съединените щати и западните им съюзници да поставят Ракка пред своите мерници в следващите седмици, предаде радио Voice of America, цитиран от "Фокус". 

Изроди от Ислямска държава клали деца и пекли мъже във фурна

Шокиращи разкрития за зверствата на Ислямска държава разкри майка, чийто син е бил убит от групировката, съобщи „Дейли Мейл“. Алис Асаф разкрива, че синът й е бил убит, защото се е казвал Джордж и е отказал да приеме мюсюлманско име. Тя твърди, че в Сирия християнски семейства са били подлагани на нечувани зверства. Терористите са клали деца пред очите на родителите им. Служители в пекарна пък били убити чрез изгаряне във фурна. Асаф говори пред организацията „Пътят на успеха“, която работи за подобряването на човешките права в Близкия Изток. Според нея от Ислямска държава хванали 250 деца и ги убили в индустриална машина. В опит да изплашат настъпващи военни, те са хвърляли деца от 4-тия етаж.    ...

Избягалите жени от "Ислямска държава" спечелиха наградата "Сахаров"

Две язидки, държани в плeн от "Ислямска държава" бяха удостоени с наградата "Сахаров" на Европейския парламент. Отличието се връчва за постижения в защитата на човешките права и основни свободи.

81 души са задържани при операция срещу "Ислямска държава" в Турция

Сред тях има и 20 деца, пристигнали от чужбина в Турция, които е трябвало да бъдат изпратени в Сирия и Ирак