27.10.2016

Тревога: Отвлечени момичета! А те… бродят из нивите

Децата сами подали сигнала, че са похитени след училище

Още

Над 30 цивилни, сред тях и деца, са отвлечени и убити в Централен Афганистан

Над 30 цивилни, включително деца, са отвлечени и убити в Централен Афганистан тази нощ. Това съобщи губернаторът на провинция Гор. Масовото убийство било извършено като отмъщение за смъртта на командир на "Ислямска държава". Вчера афганистанските сили за сигурност, с помощта на местни хора, провели операция, по време на която е бил убит командир от групировката. В отговор джихадистите отвлекли трийсетина цивилни и ги застреляли.

Животът в плен: Разказва един от последните отвлечени от сомалийските пирати

Един от 26-те моряци, държани за заложници от сомалийските пирати, описа ужасяващите условия на пленничеството си.Арнел Балберо заявява, че групата е трябвало да се храни с каквото намери, включително плъхове, а вода е била давана в изключително малки количества."Ядеш всичко

Разследване: Десетки българчета - отвлечени зад граница!

Всяка година десетки деца са отвлечени от родителите си. За 2014 г. над 55 деца са преминали държавната ни граница без съгласието на майките или бащите си. Само от началото на тази година 12 родители водят битка за връщане на отвлечените им зад граница деца от другия родител, разказва в разследване на bTV "Репортерите" Леда Цветкова.

12 българи водят борба да си върнат децата, отвлечени от другия родител

Довечера в bTV Репортерите гледайте „Изведени зад граница”

Правителствените войски на Либия са освободили петима души, отвлечени от „Ислямска държава“

Правителствените войски на Либия са освободили в четвъртък петима чуждестранни граждани, намиращи се в плен на терористите от „Ислямска държава“ в град Сирт, предаде Reuters.

Освободиха 21 от отвлечените от „Боко харам” ученички

Mомичетата са под закрилата на нигерийските власти