27.10.2016

Скръб и несигурност след смъртта на краля на Тайланд

Стотици хиляди тайландци изпълниха днес улиците на Банкок, за да видят катафалката, която откара тленните останки на краля им в двореца му. Престолонаследникът помоли за малко време преди да седне на трона, за да може да се отдаде на скръбта по баща си. Кралят управлява Тайланд 70 години. Кореспондентът ни в Азия Георги Джартов за ситуацията в страната.

Още

И проститутките в Тайланд скърбят за краля

Десетина дни след смъртта на тайландския монарх крал Пумипон местните проститутки възобновиха деловата си дейност, въпреки че в страната е в сила 30-дневна забрана за всякакви развлечения. Почина най-дълго управлявалият монарх в света - кралят на Тайланд Проститутките решиха да отдават почит на починалия крал като се обличат в черно, обяви сп. "Сан". Пред списанието "продавачка на любов" казва, че все още навсякъде е много тихо заради кончината на краля, но тя и колежките й ...

Траур: Жриците на любовта в Тайланд също почитат паметта на починалия крал (СНИМКА)

Тайландските квартали с червени фенери се върнаха обратно към обичайното си ежедневие в понеделник - само десет дни, след като страната погреба своя крал. Проститутките обаче все още са в траур и носят черни тоалети, съобщава Daily Mail, цитиран от profit.bg.

Край на траура! Тайландските червени фенери пак светнаха

Труженици от всякакви полове очакват клиенти отново

Бомбена експлозия разтърси Тайланд

15 души, сред които четири деца, са пострадали при бомбена експлозия на нощен пазар в Тайланд, съобщава вестник The Bangkok Post, цитиран от агенция "Фокус". Инцидентът е станал в провинция Патани, разположена в южната част на азиатската страна.

15 души са ранени при експлозия в Тайланд

Инцидентът е станал на нощен пазар

Стотици хиляди тайландци почетоха паметта на покойния си крал

Облечени предимно в черно и издигнали във въздуха портрети на покойния крал, хората пяха кралския химн