27.10.2016

Наказания в Спешното заради починал пациент

Уволнена е диспечерката от столичната спешна помощ, която записа грешния адрес, заради което линейка се забави фатално и мъж почина в началото на тази седмица. По думите на шефа на спешната помощ д-р Георги Гелев липсата на лекари е причина за бавната реакция на екипите. При друг случай поредно закъснение на линейка едва на коства живота на наш зрител, той чакал близо два часа спешен екип.

Още

Баба намери гранатомет и го занесе в спешното

Баба намери тръба от гранатомет на поляна в русенския квартал "Дружба", съобщи "Дунав мост".  Тъй като имала понятие от оръжия, тя веднага разбрала, че вътре няма пълнител и не е зареден. Въпреки това, отнесла тръбата в двора на Центъра за спешна медицинска помощ и я оставила там.  На място бе изпратен екип на полицията и дежурна оперативна група на ОД на МВР. Установено е че 62-годишната жена е оставила тръбата в контейнер. Заявила е, че е открила предмета на поляна пред блок в квартала. Служителите на реда са изяснили, че откритото не представлява опасност. При извършения оглед на място не е установен боеприпас за гранатомет. Тръбата бе иззета от разследващите за извършване на експертиза. Случаят се изяснява, започнато е досъдебно производство....

Баница и торта пратиха семейство с 9-годишно дете в спешното

Четирима натровени, сред тях и тричленно семейство от Благоевград, са приети през нощта по спешност в благоевградската болница. Родителите и 9-годишният им син са приети с тежко хранително отравяне, те получили силни кореми болки, придружени с повръщане след вечерята, казали, че са яли баница и торта.

Разследват смъртта на новородено, майката занесла тялото в спешното в Ботевград

Сигнал от филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград за донесено от майка му тяло на починало новородено от с. Литаково, е получен на 9 октомври около 10,10 часа в РУ-Ботевград. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-София.

Осъдиха на 4 месеца условно Никола, пребил лекар от Спешното

Районната прокуратура-Казанлък постигна осъдителна присъда спрямо Никола К., на 47 г., за това че причинил лека телесна повреда на медицински специалист по повод изпълнение на функцията му-лекар, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Дете в спешното след ваксинация

От Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата започнаха проверка

Дете влезе в спешното отделение след ваксинация

Притеснени родители сигнализираха, че децата им са получили обриви заради ваксина. Децата им, имунизирани с "Тетраксим", направили силна реакция срещу препарата, съобщи Нова телевизия. Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по...