23.10.2016

Египетските власти ликвидираха 15 терористи в Синай

Прес-секретарят на египетското министерство на отбраната Мохамед Самир заяви, че армията на страната ликвидирала 15 терористи, които по-рано са нападнали военен пост в района Ел Хосна в северната част на Синайския полуостров, предаде РИА Новости. Според очевидци нападателите, които по предварителни данни са били от заклелата се във вярност към „Ислямска държава“ групировка „Бейт ал Макдис“ са обстрелвали армейския пост с автоматично оръжие. Пи нападението са загинали 12 военнослужещи, а още шест са били ранени. В Египет вече втора година продължава антитерористичната операция в северната част на Синайския полуостров. Практически ежедневно терористи извършват нападения в региона, при които са загинали или пострадали стотици полицаи и военнослужещи. 

Още

Нов удар на "Ислямска държава" в Синайския полуостров

Шестима египетски войници са загинали при предполагаема атака на „Ислямска държава“ на Синайския полуостров, извършена в регионалата столица Ариш, предава информационната агенция Sputnik. 

ИД мести основните си сили на Синайския полуостров

Групировката ИД си намери ново място за разполагане на силите, откривайки „египетско отделение”. Според местния политолог Бахиад-Дин Айяд в интервю за вестник „Известия”, терористите усвояват Синайския полуостров като алтернатива на своите неофициални столици в Сирия, Ирак и Либия.

Лидерът на "Ислямска държава" в Синай е убит, съобщи египетската армия

Египетската армия обяви, че е убила лидера на "Ислямска държава" на Синайския полуостров, предаде агенция "Ройтерс", цитирана от БТА. Във Фейсбук армията съобщи, че лидерът Абу Дуя ал Ансари е бил убит при серия от въздушни удари близо до египетския град Ариш. Още 45 ислямисти са загинали. Разрушени са оръжейни складове на терористите. Засега синайският клон на "Ислямска държава" не е потвърдил информацията. Групировката е една от най-активните бунтовнически организации...

Лидерът на подразделението на „Ислямска държава“ в Синай е бил убит

Лидерът на подразделението на „Ислямска държава“ в Синай е бил убит, обяви армията в Египет. Абу Дуа ал Ансари е загинал заедно с още  45-ма бойци на групировката при въздушни удари в покрайнините на град Ал Ариш. През последните две години синайските екстремисти извършиха редица нападения срещу египетските сили за сигурност. Те поеха отговорност и за свалянето на руския самолет миналия октомври, когато загинаха 224 души.

Извънредно от ЦРУ! Клане в Синай: Избити са джихадистки главатар и десетки терористи, които свалиха руския лайнер

По данни на ЦРУ е унищожен лидера на синайската групировка на "Ислямска държава" Абу Доа ал Ансари, която бе замесена в свалянето на руския лайнер Airbus А321 в Египет, предава РИА Новости. Заедно с него в Северен Синай са унищожени още 45 терористи, информира и Ройтерс, като се позовава на информация от египетската армия. Джихадистите са били ликвидирани със серия авиоудари.

Египет ликвидира лидер на ИДИЛ в Синай

Абу Доа ал Ансари беше убит при авиоудар