26.10.2016

БАБХ: Децата в Кърджали не са с хранително отравяне, ето вероятната причина за неразположението им

Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително отравяне, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. При това положение, най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала. Това показват и лабораторните резултати на Регионална здравна инспекция (РЗИ), Кърджали.

Още

Стафилококова инфекция поболяла децата в Кърджали

Носител на заразата бил човек от персонала на училищния стол

Децата от Кърджали нямат хранително натравяне

Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително натравяне. Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. Най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала.  Това показват и лабораторните резултати на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Кърджали. Припомняме, че Областната дирекция по безопасност на храните, град Кърджали извърши проверка по случай за съмнение за хранително натравяне на 15 деца, които са се хранили в училищен стол в града. Столът ще бъде превантивно дезинфектиран. След това отново ще бъдат взети проби от повърхностите и инвентара в кухнята и при потвърждение на отрицателни резултати дейността му ще бъде възобновена....

Не хранително натравяне причинило неразположението на децата от Кърджали

Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително натравяне, съобщиха от Агенцията по храните. Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. Най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала.

Кърджалийка заряза децата си на автомивка във Виена

Кърджалийка изостави децата си на автомивка във Виена, за да „отмъсти” на бащата, който спрял да ги издържа. Случаят потресе властите в австрийската столицата, които били принудени да настанят малолетните в специализирано учреждение, а по-късно да ги изпратят в България, където попаднали в Дома за медико-социални грижи в Кърджали, разкриха запознати със случая, цитирани от 24rodopi.com.