28.10.2016

Проба – грешка – проба… Грешка в системата!

За непознатата територия на любовта и биохимията говори Маргарита Петкова

Още

СПИН: Грешка довела до появата на мита за "Пациент 0"

Комбинация от исторически и генетични изследвания разкрива грешката, заради която вината за появата и разпространението на ХИВ в Северна Америка е хвърлена върху един-единствен човек — първият "Пациент Нула". Ново проучване, изготвено от група учени от университета Кеймбридж и публикувано в списание Narure, доказва, т.нар. "Пациент 0", обвинен за появата на СПИН епидемията в САЩ през 80-те години, е само един от хилядите заразени в годините преди ХИВ вирусът да бъде открит. Изследователите са проучили и повторно тествали кръвни проби, датиращи от десетилетия, за да установят, че хомосексуалният стюард от френско-канадски произход, обвинен посмъртно от медиите за разпространяването на ХИВ из цяла Северна Америка, всъщност не е "Пациентът 0". Работата на д-р Ричард Маккей, научен сътрудник в Катедра по история и философия на науката в университета Кеймбридж, разкрива как терминът "Пациент Нула", който се използва и днес при появата на страшни зарази като Ебола или свински грип, за да бъде описан първият известен случай на даденото заболяване, всъщност е създаден по невнимание в най-ранните години на изучаването на СПИН. Проучването им обаче, потвърждава едно от твърденията, свързани с „Пациент 0“, а именно, че коварният вирус е започнал да се разпространява с изключителна бързина на територията на САЩ чрез хора, заразени с ХИВ от подтип Б на група М или иначе казано, мъже с хомосексуални наклонности са първои...

Всички сме правили грешка, която е опасна, колкото приема на кокаин

Консумирането на алкохол в комбинация с енергийни напитки е толкова опасно, колкото употребата на силни наркотици като кокаина, твърди ново американско изследване.

Откриха грешка в препоръките за кърменето

Група независими национални експерти в САЩ прецени, че официални препоръки, свързани с кърменето, като например да се избягва ползването на биберони и бебето да бъде хранено изключително от гръдта на майка му през първите дни след раждането му, са неуместни и дори опасни, предаде Франс прес.

Последната грешка на Нешка тръгва на турне

Ансамбълът й и Русенска опера със спектакли в страната

Софтуерна грешка е причина за катастрофата на Schiaparelli

Изследователи от Европейската космическа агенция смятат, че компютърна грешка е причина за катастрофата на сондата Schiaparelli, която трябваше да кацне на Марс. Сега учените трябва да изолират и коригират грешката, The post Софтуерна грешка е причина за катастрофата на Schiaparelli appeared first on IDG.