25.10.2016

Не хранително натравяне причинило неразположението на децата от Кърджали

Причината за неразположението на децата от училището в град Кърджали не е хранително натравяне, съобщиха от Агенцията по храните. Всички проби от храната, от контактните повърхности и посудата в кухнята са отрицателни. Най-вероятният причинител за инцидента е стафилококова инфекция, пренесена от персонала.

Още

Даниел Митов оневини Ердоган: Той не е говорил за Варна и Кърджали

Министерство на външните работи е направило детайлно проучване на речите на турския президент от последната седмица

Безработни младежи от Кърджали ще се обучават за парамедици

14 безработни младежи от Кърджали ще бъдат подготвени за парамедици. Групата е първата в страната, която започва обучение по проекта “Активни на пазара на труда“. Курсът е с продължителност шест месеца и през това време младежите ще получават стипендия. Според директора на Центъра за спешна помощ в Кърджали доктор Атанас Митков обучението не е сложно: Ще ги обучаваме за всичко, което е необходимо за тяхната професия - поставяне на системи, поставяне на шини, поставяне на шийна яка, управление на линейка. Има организационни въпроси, психологически въпроси, в които ще бъдат обучавани. Tова е нещо много добро за нашата област. Успешно завършилите ще работят в Центровете за спешна медицинска помощ в района и в спешното отделение на  местната болница.

80 на сто от пациентите в кърджалийската болница от началото на септември са приети чрез пръстов идентификатор

80 на сто от близо 3000 пациенти, преминали през кърджалийската болница от началото на септември до 20 октомври, са идентифицирани чрез новата система за пръстова идентификация. Това съобщи по време на демонстрация как функционира системата директорът на МБАЛ в Кърджали д-р Тодор Черкезов. Той уточни, че тя ще бъде въведена в лечебните заведения от 1 ноември. Системата за пръстова идентификация ще бъде началото на създаването на електронното досие, което би трябвало да дава пълна клинична картина на пациента, коментира д-р Черкезов. По думите м...

Митов: Варна и Кърджали не присъстват в речта на Ердоган

Имената на българските градове Варна и Кърджали не присъстват в речта на турския президент Ердоган, която предизвика противоречиви реакции. Това заяви външният ни министър Даниел Митов по време на посещението си в Лондон. Митов допълни, че при това положение не вижда причина за официална реакция от страна на българското външно министерство.

За първи път в България в Кърджали стартира обучение на парамедици по европрограма

Обучението за парамедици на първата в България група от 14 млади хора до 29 години стартира днес в Кърджали. Те ще бъдат обучавани от Центъра за професионално обучение към КНСБ. Това съобщи на пресконференция директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков.Той уточни, че бъдещите парамедици са от цялата област Кърджали - от областния център бъдещите парамедици са трима, от Крумовград - трима, от Кирково - двама, от Джебел - един, от Ардино - двама и от Момчилград - един. По думите на д-р Митков финансирането на програмата по ...

Казусът "Ердоган" с... на сърце ми лежи Кърджали, Гюмюрджина...

Експерти: Решаването му е отговорност на държавата!