27.10.2016

Цветанов: Програмата за енергийна ефективност работи, това е оценка за кабинета

Признанието на всички български кметове, въпреки тяхната политическа принадлежност, че Националната програма за енергийна ефективност работи, е доказателство за оценката на всички български граждани за правителството на Бойко Борисов. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.

Още

Николина Христова: Акробатиката вече е част от програмата на Младежките олимпийски игри

Акробатиката вече е част от програмата на Младежките олимпийски игри. Ще участваме със смесена двойка. По време на тези Игри ще се проведе нещо различно. Ще има смесени състезания. Ще има една страна с отбор по спортна гимнастика, втора държава с тим по акробатика, а трета с такъв по художествена гимнастика. Те ще направят един отбор. Ще има групи и те ще се състезават по между си. Ще стане интересно състезание, това заяви при завръщането си от конгреса на Международната федерация по гимнастика Николина Христова – генерален секретар на БФ Акробатика и допълни: Надявам се попадането ни в програмата на Младежките олимпийски игри да е добър старт, една сериозна стъпка за участието ни в големите олимпийски игри. На конгреса в Токио постигнах много сериозен резултат и ако трябва да съм честна не го очаквах. Този цикъл аз бях член на техническата комисия по акробатика. От догодина с този нов избор пак ще съм част от тази комисия, но вече като първи вицепрезидент, сподели Христова. Мори постигна един изключителен резултат. От 119 федерации той получи 100 гласа. Неговата амбиция е гимнастиката от трети по гледаемост спорт да стане първи. Аз вярвам, че той ще го постигне, защото е амбициозен,  завърши Николина Христова.

Набират идеи за програмата на Варна – Европейска младежка столица

Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“ набира идеи за събития и инициативи, които да включи в програмата, с която ще се отбележи присъждането на титлата Европейска младежка столица 2017 г. на Варна. В програмата могат да бъдат включени събития и активности, свързани тематично с някое от ключовите направления по програмата: Черноморски младежки център, Иновативен мозъчен тръст (InnoThinkTank), InnoMove, Младите професионалисти, Варна – младежко участие, Варненска доброволческа служба, InnoCenter, Мрежа на младежки центрове и читалища, В...

Над 40 млн. евро ще бъдат инвестирани по програмата Балкани - Средиземно море

Държавите партньори по програмата са България, Гърция, Кипър, Македония и Албания

За осма поредна учебна година EVN България провежда програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата

Програмата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ се провежда през учебната 2016/17 г. общо в 57 училища за над 10 800 ученици. EVN България осъществява за осма поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата. EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от EVN България – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. През 2016/17 г. програмата включва обучения за общо над 10 800 ученици от 491 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища. Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението EVN България разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. През изминалата учебна 2015/16 г. първо място в конкурса за четвъртокласниците за изработване на макет на Екоград беше спечелен от НУ „Христо Ботев“ (Пловдив) и ОУ „Св. Климент Охридски“ (гр. Крън, обл. Стара Загора), а техни подгласници бяха ОУ „Елисавета Багряна“ (гр. Сливен) и ОУ „Хр. Смирненски“ (гр. Раковски). Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично. Победителите в конкурса печелят големите награди - спортна площадка в училището или мерки за подобряване материалната база на училището. Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните инспекторати по образование (РИО). EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2016/17 г. общо над 23 600 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.  

Ципрас: Заслужаваме да ни включат в програмата на ЕЦБ

Гърция заслужава да бъде включена в програмата по количествено облекчаване на Европейската централна банка (ЕЦБ). Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас. Това трябва да стане колкото е възможно по-скоро, във връзка с което дългът на страната трябва да бъде обсъден, каз

Левски обяви програмата си до мача с Черно море

„Сините“ с две тренировки преди срещата за Купата на България