28.10.2016

Откриха ценно златно сърце в царския дворец в Преслав

23-каратово златно сърце с цветна емайлова инкрустация отриха археолози в царския жилищен дворец в Преслав. Средновековното бижу е изработено от византийски майстори и е украсявало дрехата вероятно на царица Мария, съпруга на цар Петър. Златни предмети от този ранг досега имаше единствено в Лувъра и в Ермитажа.

Още

Топразкритие: Преслава увисна на въже! Причината ще ви шокира (СНИМКА)

Преслава и Станимир Гъмов все още са заедно, поне така твърдят близки до тях, които споделят изключително пикантни подробности за двамата влюбени. 

Откриха златното сърце на царица Мария в Преслав

То е над 23 карата и е дело на златари от Константинопол

"168 часа": В Преслав изкопаха златното сърце на царица Мария

Върху уникалната находка със сложна техника са положени пет цвята. Византийката го купила от императорското ателие в Константинопол за сватбата си с цар Петър. Държавата отказала субсидия за разкопките, дала само 8 хил. лв. Вспециална витрина, пазена с жива охрана ще се съхранява 23-каратовото златно сърце,

Бивш богат любовник на Преслава подкара таратайка (СНИМКИ)

Спряганият за бивш любовник на Преслава Цветелин Маринов-Цуни е започнал да се вози в бракми. Допреди няколко години милионерът шпореше мерцедеси и други скъпи возила, а сега джитка из София с евтина "Тойота", пише "България Днес".

Преслава дразни с нов обожател

Фолк певицата Преслава дразни бившия си с нова любов. Популярната изпълнителка се похвали, че има нова тръпка. Певицата не спира да публикува снимки на букети и подаръци от ново гадже, като не пропуска да даде и по някой лаконичен коментар. Мнозина са убедени, че прави това, за да си върне бившия приятел, с когото се раздели преди година, пише „България днес”.

Преслав Йорданов: Заслужавахме да спечелим, имаше чиста дузпа

Преслав Йорданов: Заслужавахме да спечелим, имаше чиста дузпа...