22.10.2016

Мишел Обама е в шок! Това е зловещо, страшно и боли - сякаш някой изкрещява нещо вулгарно за тялото ти! (ВИДЕО)

"Не мога да повярвам, че кандидат за президент на САЩ се хвали, че тормози сексуално жени. Това е зловещо, страшно и боли. Като онова чувство под лъжичката, когато си вървиш по улицата, гледаш си своята работа и някой изкрещява нещо вулгарно за тялото ти". Това заяви първата дама на САЩ Мишел Обама в емоционална реч в Ню Хемпшър, част от президентската кампания на Хилъри Клинтън. 

Още

Шеги и закачки между Клинтън и Тръмп след последния дебат

Топли чувства демонстрираха един към друг Хилари Клинтън и Доналд Тръмп само ден след острите телевизионни дебати помежду им. Двамата присъстваха заедно на благотворителна вечеря, която премина в добродушни шеги и закачки, предаде бТВ. На двамата бяха отредени места почти един до друг. От трибуната Тръмп призна, че преди вечерята двамата са имали лек инцидент: „Преди да дойдем тук, Хилари ме бутна и ми казва, „Пардон, извинете”. А аз много учтиво й отговорих - ще поговорим за това след като вляза в Овалния кабинет”.  В отговор Хилари елегантно се заяде с опонента си за нежеланието му да приеме демократичния избор за президент: „Впечатляващо е, че съм на трибуната след Доналд. Аз не мислех, че той може да приеме такъв мирен преход”. Известният с острия си език милиардер не пожали и жена си. Тя стана за смях, след като в една реч произнесе цял абзац, преписан от реч на Мишел Обама преди години: „Мишел Обама произнася реч и всички я оценяват. Фантастично! Съпругата ми Мелания произнася същата реч и всички правят проблем от това”. Тръмп развесели публиката и с признанието си, че скромността е най-ценното му качество.

Първата дама на САЩ осъди изказването на Тръмп за жените

Първата дама на САЩ Мишел Обама заяви днес, че грубите сексуални коментари за жените, направени от кандидата на републиканците за президент на страната Доналд Тръмп, не трябва да се смятат за "обичайна политика", предаде АП.Тя каза това на предизборна среща на кандидатката на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън в Ню Хемпшър. Вече четири жени с обвинения към Тръмп за сексуални посегателства Първата дама на САЩ определи използвания от Тръмп език като "срамен и не...

Мишел Обама ще продължава да подкрепя образованието на момичетата по света

"Над 62 млн. момичета по света разчитат на нас, за да бъдем техния глас. Възнамерявам да продължа да се изказвам от тяхно име не само през оставащото време, в което ще съм първа дама на САЩ, но и до края на дните си." Това обеща първата дама на Съединените щати Мишел Обама, която беше домакин на концерт на Бродуей в подкрепа на образованието на

Дъщерите на Обама не искат да се разделят с Белия дом

Мишел основно говореше за това колко трудно ще бъде на двете им дъщери да напуснат Белия дом, където практически са израснали, предаде БГНЕС. "Момичетата казват, че са готови да се сбогуват с Белия дом, но реално погледнато трудно е да напуснеш мястото, където си израснал", обяснява Мишел Обама.

Мишел Обама: Хилари Клинтън е кандидатът готов да бъде президент на САЩ

 Първата дама на САЩ Мишел Обама каза на конвенцията на демократите във Филаделфия, че Хилари Клинтън е кандидатът готов да бъде президент, след като заля с презрение поведението и темперамента на Доналд Тръмп, предаде  AFP.  „На тези избори има само един човек, на когото вярвам с такава отговорност, само един човек на когото вярвам, че е наистина квалифициран за бъде президент на Съединените щати и това е нашият приятел Хилари Клинтън“, каза тя под овациите на присъстващите. 

Във Филаделфия започва конгресът на Демократическата партия на САЩ

Във Филаделфия, щата Пенсилвания, започва конгресът на Демократическата партия, на която се очаква Хилари Клинтън да приеме официално партийната номинация за президент. По програма днес се очаква реч да изнесе основният опонент на Клинтън – сенаторът Бърни Сандърс, както и първата дама Мишел Обама. Броени дни след вещаещата апокалипсис реч на републиканеца Доналд Тръмп, аудиторията в Америка и целия свят насочва вниманието си към Филаделфия за конгреса на демократите. Както републиканците, така и демократите са изправен пред предизвикателството да покажат, че са обединени. Драмата се задълбочи, след като през уикенда "Уикилийкс" публикува десетки хиляди мейли, от  които става ясно, че партийните лидери са подкрепяли Хилари Клинтън и са подхождали скептично към Бърни Сандърс. Скандалът доведе до оставката на Деби Уасермън Шулц – председател на комитета на демократите. Междувременно мениджърът на предизборната кампания на Хилари Клинтън бе цитиран от "Вашингтон Поуст" да казва: „Има доказателства, че руски държавни лица са пробили системата на конгреса, откраднали са тези мейли с цел да помогнат на Доналд Тръмп.“ Пускането на тези мейли определено ще разгневи още повече симпатизантите на Сандърс, които и без това смятат, че системата е опорочена и политиката е подвластна на големи корпоративни интереси. И изборът на Клинтън за вицепрезидент не помага. Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн е със солиден опит по въпроси със защита на равни права, но не е възприеман като достатъчно прогресивен, за да привлече жадуващите по-радикална промяна привърженици на Бърни Сандърс. На конгреса на демократите ще гостува и българска делегация с участието на посланика ни в САЩ Тихомир Стойчев и външния министър Даниел Митов. За Българското национално радио официални правителствени лица, пожелали анонимност, поясниха, че посланикът ни е имал желание да посети и конгреса на републиканците, но не е успял поради гостуването по това време на делегация на високо ниво от България.