28.10.2016

Разкриха инсценирано отвличане на две деца в Пловдивско

Криминалисти от РУ-Първомай са разкрили инсценирано отвличане на две деца, съобщиха от полицията в Пловдив.Работата по случая започнала непосредствено след получен сигнал вечерта на 12 октомври, че по-рано същия ден две 11-годишни момичета от село Градина били отвлечени след приключване на учебните им занятия. Незабавно била уведомена Окръжна прокуратура-Пловдив и стартирали оперативно-издирвателни действия. В процеса на разследването няколко часа по-късно децата били открити в землището на село Плодовитово, в добро здравословно състояние и без...

Още

Вкарват пловдивското културно наследство в дигитален архив

Пловдив е първият град, който ще направи дигитален архив на сградите, паметници на културата. Това стана ясно на двудневния форум „Недвижимото културно наследство – опазване, контрол, санкции”, който започна в града на тепетата.  Дискусията е организирана от фондация „Пловдив 2019“ , като етап от развитието на проекта „Тютюневият град“, а поводът за провеждането й са инцидентите от края на лятото с опожаряването на четирите тютюневи склада  и разрушаването на сградата на ул. "Одрин" 8 в Тютюневия град през месец март, тази година. „Докато не се...

Скандално ВИДЕО от пловдивско елитно училище пак нажежи страстите

Скандално видео, на което се вижда как две тийнейджърки се снимат на живо във Фейсбук, кикотят се, припяват и си правят селфита в час, пише marica.bg. 

Страшно автомеле в Пловдивско!

Ново автомеле в Пловдивско. Лек автомобил Фиат се забил в мантинелите на моста преди село Калековец. Това твърди очевидец на инцидента, пише регионалният сайт trafficnews.bg.

Невиждан протест в пловдивското село Труд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Повече от 1000 души блокираха в този час главния път Пловдив-Карлово в района на село Труд. В невиждания по численост в последните години протест участват жителите на едно от най-големите села в България – Труд. Причината за недоволството – миризмите, идващи от завода за биомаса в населеното място.

Изнасилвачът и убиец на баби в Пловдивско: Искам у дома, татко ще ми помогне

Апелативен съд Пловдив остави в ареста обвинения в убийство, изнасилване и блудство Васил Петров. БЛИЦ припомня, че преди седмици гръмна скандал. Глухонемият мъж беше уличен и обвинен в изнасилването и бруталното убийство на 84-годишната Дияна Андонова, извършено пред 2009 г. в Първенец.

Пловдивско село протестира на жълтите павета срещу мраморна кариера

Жителите на пловдивското село Куртово Конаре ще протестират в София пред Министерския съвет, Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката заради мраморна кариера, която ги тормози вече четвърта година. През април тя бе временно затворена от екоминистерството, но концесията не е прекратена. Силното обществено недоволство се надигна заради новината, че от началото на следващата година кариерата ще заработи отново, съобщава bTV.