28.10.2016

БСП: Българите са жадни за справедливост, чакаме прокуратурата да разгледа и други сигнали след обвиненията към областния управител на София

  Българите са жадни за справедливост, след обвиненията към областния управител Веселин Пенев, чакаме прокуратурата да продължи да работи със същата експедитивност и по други сигнали. Това каза пред БГНЕС депутатът от БСП Жельо Бойчев. Радвам се за бързата реакция на прокуратурата и повдигането на обвиненията към областния управител на София област Веселин Пенев за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, от които държавата е загубила 11 млн. лв., подчерта депутатът, информира БГНЕС. „Това разследване беше образувано на база на изнесените факти, които ние от БСП направихме публично за тази скандална продажба да царските конюшни. Веднага след това подадохме сигнал до главния прокурор. Всички ние сме длъжници на българското общество – то изпитва остра нужда от справедливост. Доминира разбирането, че хората от висшите етажи на политиката са безнаказани за своите действия”, коментира Бойчев. Той подчерта, че се надява оттук нататък прокуратурата да е все така експедитивна и да се произнася бързо по казуси, в които са замесени хора на държавни постове. „Надявам се прокуратурата да действа по всичките въпроси по същия начин. Ние сме внесли и други сигнали до главния прокурор за нарушения. През лятото се внесли сигнал относно начина, по който се разходват средствата от Агенция „Пътна инфраструктура” за строителство на магистрали и пътища – за начина, по който се избират фирми, за начина, по който се заобикаля Закона за обществени поръчки и без процедура се възлага такъв тип строителство на определени фирми. Там става дума за стотици милиони. Има сигнал и за турските ваксини. Така че доволен съм от днешното решение и се надявам прокуратурата да продължи да работи и по другите сигнали по същата линия”, каза Бойчев. 

Още

Скоро в София ще живеят 30% от българите

След няколко десетилетия в София ще живеят 30% от населението на България. В момента делът е около 20%. Такава е тенденцията във всички малки европейски държави, а населението ще отиде там, където има работа. Това коментира пред Investor.bg Георги Павлов, изпълнителен директор на Адрес Недвижими имоти.

Това е положението: Скоро в София ще живеят 30% от българите

След няколко десетилетия в София ще живеят 30% от населението на България. В момента делът е около 20%. Такава е тенденцията във всички малки европейски държави, а населението ще отиде там, където има работа. Това коментира пред Investor.bg Георги Павлов, изпълнителен директор на Адрес Недвижими имоти.

Българите се местят в София заради високите заплати

Демографската картина в България се влияе силно от нивото на работната заплата в различните региони. Това показват данните от националната статистика, които отчитат двойно по-високо възнаграждение в София, информира bTV.

Руският политолог Дмитрий Куликов: Българският президент трябва да е българофил, а не русофил

Българите трябва да решат какъв да бъде техният президент. Според мен той трябва да бъде преди всичко българофил, а не русофил. Това заяви руският политолог Дмитрий Куликов на пресконференция в София, пише БГНЕС. В Русия смятаме, че България е наистина независима държава, но тя трябва да носи отговорността за своите решения, посочи още той. По неговите думи страната се нуждае от президент, който да отстоява националните, а не чуждите интереси. Само тогава България и Русия може да обсъждат реално истинските проблеми на своите двустранни отношения, допълни политологът. Според него България не може да бъде мост между ЕС и Русия, защото това е нереален идеал. България трябва да съществува сама за себе си, каза Куликов. Очаквайте подробности.

Наградиха Милчо Ангелов за Футболист №1 на кръга

  Милчо Ангелов от тима на ЦСКА-София получи наградата си за Футболист №1 на 11-и кръг в първенството, предаде репортер на БГНЕС. 21-годишният нападател през уикенда влезе като резерва и вкара и двата гола за победата над Монтана с 2:0, предаде БГНЕС. Ангелов се появи на терена след почивката, девет минути след това вкара първия си гол в срещата, а в 80-ата реши окончателно спора в полза на "армейците". Той е третият играч на ЦСКА от началото на сезона, който става №1 в анкетата на футболните треньори и специалисти. Ангелов е получил девет гласа и изпреварва Валери Домовчийски (6 гласа), Клаудиу Кешерю (3), Антонио Аниете и Иван Коконов (по един). "Това е първа награда за мен и съм много щастлив и искам да благодаря на хората, които са ме избрали, на ръководството и на съотборниците ми, без които нямаше да спечеля. Тези два гола за мен бяха много важни, за отбора също, защото спечелихме първи мач навън", каза Ангелов. Той сподели още, че в обстановката в тима му е спокойна и футболистите често се събират на вечери, за да се сплотят. Ангелов бе категоричен, че няма разногласия между българите и чужденците в отбора. Неговите амбиции са да бележи и редовно и да се наложи в първия отбор на ЦСКА. Идол на нападателя от чуждестранните футболисти е Кристиано Роналдо, а от българите - Димитър Бербатов.