22.10.2016

ФСМБ: Голяма част от бежанците в Германия планират да останат

Голяма част от бежанците, които са пристигнали в Германия, планират да продължат бъдещето си на територията. Това показва проучване на Федералната служба за миграция и бежанци, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус. Близо 80 % от участвалите в анкетата, проведена за първи път през 2014 г., искат да станат германски граждани. Проучването е направено сред бежанци от Афганистан, Еритрея, Ирак, Иран, Шри Ланка и Сирия. Две трети от респондентите са били мъже на възраст от около 35 г. 

Още

Сириецът, който се е самоубил в затвора в Германия може би е бил част от по-голяма група

Германските власти смятат, че Джабер ал Бакр, подозиран за изготвянето на бомба и самоубил се в затвора миналата седмица, може да е част от по-голяма терористична клетка. Полицията издирва други двама мъже, за които се смята, че са свързани с планираното нападение срещу едно от летищата в Берлин, които все още са на свобода, пише The Daily Telegraph.

София става най-голямата база на Lufthansa Technik извън Германия

На 16 октомври на столичното летище за първи път ще кацне Airbus A380

Голяма БГ естрадна звезда претърпя операция в Германия

Само преди ден отново в германска болница операция претърпя голямата ни естрадна легенда Бисер Киров, който се пребори успешно с онкологично заболяване, пише в. "България Днес". Певецът страдаше с години от тежкото заболяване, което се отключило след огромната мъка, която го сполетя - смъртта на дъщеря му.

Германия – Голямата Швейцария с афинитет към отбраната

Малката революция от пацифизъм към водеща роля в отбраната

Германия ще поеме по-голяма военна роля в глобалните конфликти

Германия ще поеме по-голяма военна роля в глобалните конфликти, което ще изисква повишаване на разходите за отбрана и подсилване на армията. Това предвиждат планове за първата от десетилетие реформа на политиката по сигурността на страната, пише Bloomberg. Според чернова на документ, изготвена от правителството на германския канцлер Ангела Меркел, "възраждането на класическата силова политика увеличава риска от яростни конфликти между държавите, включително в Европа и нейните съседи,...