26.10.2016

Кандидат бежанец от Афганистан наби охранител във "Военна рампа"

22- годишен мъж от Афганистан е задържан във Второ РУ за побой, съобщават от МВР. Тази сутрин малко след 7 часа в полицията бил получен сигнал, че в Център за временно настаняване на бежанци „Военна рампа” млад мъж нанесъл удар по лицето на 46 - годишен охранител. Изпратените незабавно полицейски екипи задържали на място нападателя – 22-годишен

Още

Афганистанец нападна охранител на дома за бежанци във "Военна рампа"

Полицията в София задържа 22-годишен афганистанец, който нападна охраната в дома за бежанци в квартал „Военна рампа“. По случая тече разследване, предаде БНР. При инцидента във „Военна рампа“ е пострадал 46-годишен охранител. Афганистанският гражданин е ударил мъжа в лицето, а пристигналият патрул от СДВР го е задържал. Само преди ден от полицията огласиха и друг инцидент – пак с участието на мигрант от Афганистан. При него 17-годишен е опитал да целуне 21-годишна българка в района на гарата. Той е задържан и му е повдигнато обвинение в принуда. Днес сутринта полицията реагира и на сигнал за лежащ гол мъж на влаковите релси. Сигналът е подаден около 8.00 часа. Пристигналият патрул е задържал човека, легнал на релсите под моста "Чавдар". Случаят се изяснява.

Афганистанец нападна охранител в дома за бежанци в кв. "Военна рампа"

Полицията в София задържа 22-годишен афганистанец, който нападна охраната в дома за бежанци в квартал „Военна рампа“. По случая тече разследване. При инцидента във „Военна рампа“ е пострадал 46-годишен охранител. Афганистанският гражданин е ударил мъжа в лицето, а пристигналият патрул от СДВР го е задържал. Само преди ден от полицията огласиха и друг инцидент - пак с участието на мигрант от Афганистан. При него 17-годишен е опитал да целуне 21-годишна българка в района на гарата. Той е задържан и му е повдигнато обвинение в принуда. Днес сутринта полицията реагира и на сигнал за лежащ гол мъж на влаковите релси. Сигналът е подаден около 8.00 часа. Пристигналият патрул е задържал човека, легнал на релсите под моста "Чавдар". Случаят се изяснява.

Група мигранти разтревожи чакащите пътници на гарата в София

Група мигранти, пристигнали на "Централна гара - София" с влак от Видин, разтревожи чакащите пътници тази вечер. На място имаше и засилено полицейско присъствие. Пред "Хоризонт" от СДВР обясниха, че чуждите граждани, които са предимно от Афганистан и Пакистан, идват в столицата, за да отидат в дома за настаняване на бежанци във "Военна рампа". Мигрантите, които са общо 21души, са с редовни документи, издадени от Държавната агенция за бежанците. Повечето от тях са млади мъже на възраст до 25 години.

Изолатор за рисковите мигранти

Рисковите мигранти между 14 и 18 години се изолират в отделно крило в бежанския лагер във „Военна рампа“. Там младежите ще останат, докато получат бежански статут. В случай че такъв им бъде отказан, чужденците ще бъдат изведени от страната от дирекция „Миграция“. Към момента всички кандидат-бежанци между 14 и 18 години са преместени от лагера в „Овча купел“ в отделеното крило във „Военна рампа“. Целта на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) е в центъра в „Овча купел“ да останат само семейства и деца до 14 години, пише в. "Монитор". „Постигнахме договореност с агенцията за постепенно изтегляне на младите мъже от афганистански произход и на непридружените младежи, от поведението на които хората се оплакват и които не желаят да се съобразяват с установения ред“, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова. Eвропа се надигна срещу СЕТА Стотици хиляди хора от цяла Европа се събраха на протести вчера срещу споразуменията ТТИП и СЕТА. "Това не са договори, това е държавен преврат", скандираха в испанската столица Мадрид недоволните. В събота многолюден протест срещу ТТИП и СЕТА се проведе във Варшава. Пред полското министерство на земеделието протестиращите настояха правителството да отхвърли двете споразумения. Протест имаше и във Франция. България също се записа в глобалната вълна от протести, пише в. "Дума". Над 150 души се събраха в дъждовната неделя, за да предупредят, че подписването на СЕТА ще е икономическа катастрофа за страната. Протестиращите обявиха, че настояват за...