25.10.2016

17 мигранти изчезнаха в Средиземно море

Най-малко седемнадесет мигранти са изчезнали, след като късно през нощта над 100 други са били спасени от частично потопена гумена лодка край Либийското крайбрежие, предаде БНТ. Бреговата охрана на Италия получила сигнал за помощ от плавателния съд снощи и предупредила кораба "Феникс" на организацията "Станция за помощ на мигранти в открито море (MOAС)", който използвал дронове с дистанционно управление, за да локализира лодката. Екипажът на "Феникс" извадил 113 души, но оцелелите казали, че лодката е тръгнала от Либия със 130 мигранти на борда. Сред изчезналите има и деца.

Още

Над 40 млн. евро ще бъдат инвестирани по програмата Балкани - Средиземно море

Държавите партньори по програмата са България, Гърция, Кипър, Македония и Албания

Над 5 хил. мигранти са спасени в Средиземно море за две денонощия

Около 5700 мигранти са били спасени от лодките им в Средиземно море за последните 48 часа, а 14 други са загинали, съобщи БТА. На пристанището в Неапол рано тази сутрин са докарани 463 мигранти и тялото на бременна жена, съобщи говорителката на Министерството на вътрешните работи Герарда Панталоне. През следващите 24 часа близо 3300 мигранти и седем тела ще бъдат докарани на пет пристанища в Сицилия. Късно снощи италианската брегова охрана съобщи, че в съботния ден е...

14 мигранти са загинали и 5700 са били спасени в Средиземно море за 48 часа

Около 5700 души бяха спасени и 14 трупа бяха извадени от водите на Средиземно море при спасителни операции през последните 48 часа

Над 300 спасени мигранти и пет открити тела при операции в Средиземно море

При пет операции в Средиземно море днес бяха спасени 301 мигранти и открити пет тела, предаде Ройтерс, като се позова на италианската брегова охрана.

Ексклузивни кадри: Русия щурмува Средиземно море (ВИДЕО)

Походът на Северния флот на Русия сериозно разтревожи духовете в НАТО. Докато Алиансът буксува в пясъците на Близкия Изток, ВМФ на Русия установи контрол над Атлантика, без да споменаваме дори Средиземно и Черно морета.

17 мигранти са изчезнали Средиземно море

Най-малко седемнадесет мигранти са изчезнали, след като късно през нощта над 100 други са били спасени от частично потопена гумена лодка край Либийското крайбрежие.