21.10.2016

Асансьорите без телефон в кабината няма да се спират от Нова година

Двугодишният гратисен период за оборудване на кабините изтича в края на годината, но ще бъде дадена отсрочка

Още

Нова книга за великата Гена Димитрова

Днес във ВИП залата на Софийската национална опера ще бъде представена новата книга–диптих на д-р Магдалена Манолова, посветена на великата българска оперна певица Гена Димитрова – „Бог говори чрез гласа ми. Животът не е привилегия, а мисия“. Имах щастието да бъда с Гена Димитрова в живота и задкулисието на нейния оперен свят, в ежедневието, с радостите и болките, с възторга на публиката и обичта на хората. Когато написах първата книга преди години и й я дадох, още на следващата вечер тя ми се обади и каза: „Това е моята книга!“ Във втората книга потърсих отговор за това какво прави Гена Димитрова незабравима, толкова жива и вълнуваща, колкото когато беше сред нас, споделя авторката. В звуковите файлове чуйте целия разговор на Росица Кавалджиева с д-р Магдалена Манолова в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

Бъчварова за връщането на 7 души на Турция: Няма нарушение на нито една законова процедура

Всичко, изпълнено по случая със седемте турски граждани, заловени на Дунав мост и предадени на Турция, е по законите, по които страната ни работи. Това мнение изрази вътрешният министър Румяна Бъчварова. "Няма нарушение на нито една законодателна процедура", допълни тя пред журналисти и посочи, че от страна на турските граждани има два пъти нарушаване на границите ни. „В такива случаи процедурите са няколко, които също са били спазени. Тези хора трябва да поискат право на убежище в България, ако бягат от политически репресии", коментира министъ...

Нинова възмутена: Не може да се променя Изборния кодекс 10 дни преди изборите

Безобразие е тази промяна 10 дни преди изборите. Това каза председателят на БСП лява България по време на дебата за първо гласуване за промените в Изборния кодекс, пише БГНЕС. Корнелия Нинова отрече тези промени да се правят като компромис между коалиционните партньори в правителството. „Това не е компромис, това е сделка за властта”, каза Нинова. Тя припомни предложенията на РБ и на ПФ. „И за да угодите и на едните, и на другите, за да запазите разпадащото се мнозинство и падащото правителство, направихте този хаос в изборните правила”, заяви Нинова. Тя припомни, че когато са приемали правилата опозицията са казвали, че гласуването е право, не задължение. В резултат на това нещо ще е такъв, "че ако парламентът в момента е на дъното по авторитет, в момента го бутате и под дъното”, защото хората разбират, че това не е обърнато към тях. Корнелия Нинова посочи, че следващата седмица ще предложат споразумение на всички партии, освен ГЕРБ за честни прозрачни избори.

Нова 3D апаратура дава повече сигурност на неонатолозите в "Шейново"

От началото на годината 1 870 бебета са се родили в АГ болница "Шейново". На посещение там днес беше кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на операция с новата ендоскопска апаратура на здравното заведение. Директорът на болницата д-р Румен Велев обясни: Това е една система, която предлага възможост за 3D образ при извършването на лапароскопските операции. Възможността да имаме 3D изображение подобрява изключително много качеството на образа, подобрява пространственото ориентиране, което води до спестяване на време при оперативните интервенции. Това време може да бъде от порядъка на поне 30 процента. В резултат на това ние успяхме да повишим нивото на Отделението по неонатология от второ на трето. Приемаме вече по-тежки случаи, не се притесняваме, че една пациентка може да роди в по-ранен срок, защото сме сигурни, че колегите от Неонатологията ще се справят с бебетата .В Неонатологията на АГ болница "Шейново" в момента се грижат за 40 бебета. 720 хиляди лева е инвестирала тази година Столичната община за закупуване на нова апаратура за нуждите на болницата, от тях 350 хиляди са по Норвежкия механизъм. До края на годината се очакват още апарати със средства от приватизационния фонд на общината - това са нов мамограф и нов ехограф.

Ето с какво се подмладява Ернестина Шинова

Ернестина Шинова използва вълшебните свойства на глината, за да се подмладява. Вместо да си купува скъпи кремове и маски, актрисата ползва натуралния продукт, за да сваля годинки от лицето си. 

Започва Нова световна война? Огромен руски флот тръгна към Сирия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-големият флот от руски кораби тръгна да спасява Алепо. Руският президент Владимир Путин разпореди бойните кораби, натоварени с бомбандировачи, да...