22.10.2016

Борисов дойде ядосан в Народното събрание при депутатите си

Премиерът Бойко Борисов пристигна в сградата на Народното събрание, съобщи "Фокус". Според очивидци бил ядосан, някои подозират, че е заради липсата на кворум за извънредното заседание, което бе насрочено за днес и се провали.

Още

Първо в БЛИЦ: Катастрофа пред прага на Народното събрание (СНИМКИ)

Лека катастрофа е станала на жълтите павета в София на прага на депутатите. Това се вижда от сайта Kamerite.bg. Инцидентът е лек и не е ясна причината, но на мястото е пристигнала линейка и има полиция.

Башар Асад: Русия защитава международното право

Русия, която стои на страната на сирийския народ и неговото правителство, „защитава на първо място международното право, каза президентът на Сирия Башар Асад в интервю за швейцарската телевизия, цитиран от агенция САНА. „Русия иска да спазва международните закони въ

Младежи от десет страни дебатираха в Народното събрание

Младежи на възраст от 16 до 19 години от десет страни дебатираха в пленарната зала на Народното събрание. Те участват в Регионалната сесия за страните от Централна и Югоизточна Европа на младежката инициатива "Модел на Европейския парламент". Домакин на форума, който е под патронажа на председателя на парламента, е Първа английска гимназия. Директорът на училището Нели Петрова каза за "Хоризонт": Гимназията участва от 2004 година в този европейски проект, който има за цел да даде знания и умения за работа в европейските институции. Искаме да включим още училища. В сегашната делегация участва и ученик от Испанската гимназия. В следващите делегации ще участват и ученици от гимназии, които са извън София. Учениците имат предварително зададени теми, по които работят. Те се подготвят, четат и учат много.

В Народното събрание се провежда среща между ПФ, РБ и премиера Бойко Борисов

В Народното събрание се провежда среща между Патриотичния фронт, Реформаторския блок и премиера Бойко Борисов. Инициативата е на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Срещата идва часове, след като ГЕРБ внесе проектопромени в Изборния кодекс, според които ограниченията за брой изборни секции в чужбина отпадат само за страните от ЕС. От Патриотичния фронт заплашват да оттеглят подкрепата си за кабинета, ако ограниченията отпаднат и за Турция. Друг повод за напрежение даде днешна позиция на "Движение България за гражданите". Оттам заявиха, че ако кандидатът на Реформаторския блок за президент получи значително по-малко гласове от резултата на РБ на предишните два избора, ще се оттеглят от властта. 

Първо в БЛИЦ! СДВР задържа трима гамени пред Народното събрание

Служителите на СДВР арестуваха трима мъже на възраст между 20 и 25 години, които са хвърляли бомбички пред сградата на НС, научи БЛИЦ.