27.10.2016

ГЕРБ: Който свиква заседание, да си осигури кворум

Когато искаш и свикваш заседание, не е необходимо само да събереш необходимите подписи, трябва да осигуриш и кворума. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев, след като депутатите от партията му не се регистрираха в пленарна зала и така провалиха кворума на извънредното заседание на парламента свикано от БСП. Не се регистрирахме, защото кворума е отговорност тези които свикват заседанието, каза Цвета Караянчева, която също е заместник на групата на ГЕРБ. ...

Още

Пол Бийти е първият американец, който с награда за литература "Букър"

Американският писател Пол Бийти (Paul Beatty) стана носител на една от най-престижните награди за литература - "Букър" (Man Booker Prize) - за 2016 година. Това бе обявено на тържествена церемония в Лондон. Бийти е отличен с престижната англоезична литературна награда за романа си „Разпродажбата” (The Sellout). Литературната награда "Букър" се присъжда ежегодно от 1969 г. за роман, написан на английски от гражданин на Великобритания, Ирландия и страните от Британската общност. Промените на правилата дадоха възможност и на автори извън този кръг да бъдат номинирани и вече да станат нейни носители. През 2002 г. спонсор става финансовият конгломерат "Ман груп", който я преименува на "Ман Букър". Наградата върви с чек за 50 хиляди паунда. От 2005 г. през година се връчва и Международна награда "Ман Букър". Сега тя става ежегодна, съобщават организаторите. 

Ивайло Калфин: Не ни трябва държавен глава, който единствено чете поздравлението си за Нова година

В Европа няма община по поречието на река Дунав, която да не е развита икономически и хората там да не получават добри доходи, но за съжаление само у нас това не е така. Това сподели днес с жителите на Никопол кандидатът за президент на Република България Ивайло Калфин. На срещата присъстваха още зам.-председателят на АБВ Румен Петков, областният лидер на партията за Плевенско Цветан Антов, общинският председател на АБВ – Никопол Любомир Мачев и председателят на ОбС – Никопол Мария Георгиева.

Какъв човек сте според цвета, който преобладава в дома ви

Какъв човек сте според цвета, който преобладава в дома ви

Общинарят Айри, който изкара 3,29 на матурата – студент!

Той записа "Зооинженерство", искал да стане ветеринар

Общинярят Айри, който изкара 3,29 на матурата – студент!

Той записа "Зооинженерство", искал да стане ветеринар