24.10.2016

Съседите на изверга от Първенец, изнасилил 90-годишна баба, говорят за престъпленията му (ВИДЕО)

90-годишната баба Тинка е втората жертва на глухонемия Васил в Първенец. 29-годишния младеж нахлул в дома й през прозореца и започнал да я опипва, а после блудствал с нея. „Той ми държи ръката и търси пръстени, като видя, че нямам, се ядоса, че няма какво да вземе. Много се уплаших и вярвай, че оттогава не мога да спя. По цяла нощ съм така”, разказва жената, пред TrafficNews.bg.

Още

Шуменска област стана първенец по бедност

Шуменска област излезе на първо място в България по относителен дял на бедните. Те са 30,6%, при среден процент за страната 22. Данните са събрани през 2015-та, чрез анкетиране на 176 домакинства в 23 населени места в Шуменско, съобщиха от Териториалното статистическо бюро в града. Това о ...

Убиецът от пловдивското село Първенец иска на свобода

Убиецът на 84-годишната Диана Андонова от пловдивското село Първенец обжалва пред Апелативния съд в града под тепатата задържането си под стража. За престъплението, което е извършил 29-годишният Васил Петров, се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Както Дарик вече ви съобщи, извършителят, който е глухоням, беше разкрит от пловдивската полиция след 7 години. Той е обвинен за това, че на 19 фев...

Съдът в Пловдив гледа деолото за убиеца от Първенец

  Нападение над възрастна жена в село Първенец, прекъснато от намеса на съседи, даде възможност на пловдивските криминалисти да разкрият тежко престъпление със седемгодишна давност, предаде БГНЕС. Тогава пак в същото село бе открита убита възрастна жена, а следите говореха за продължително измъчване и гавра. След опит за подобно престъпление по ДНК следи бе изобличен авторът на убийството- 29 годишният Васил Петров от същото село. Второто нападение той е извършил спрямо възрастна жена, която живее близо до дома му и го познава от дете. Васил Петров е глухоням, неграмотен, но никога не е правил впечатление на агресивен. Днес Окръжен съд Пловдив гледа мярката му за неотклонение. За да се осъществи контактът му с властите, в залата има преводач от езика на жестовете, изпратен от Съюза на глухите в Пловдив. По неофициална информация обвиняемият признава и убийството, и второто нападение. Прокуратурата иска най- тежката мярка за неотклонение- " задържане под стража". 

Бащата на убиеца от Първенец: Синът ми е много добро момче! Невинен е!

„Синът ми е много добро момче, сигурен съм, че е невинен, не би наранил никого”, заяви Георги Петров, който е баща на 29-годишния Васил, обвинен в брутално убийство и блудство. Арестуваният млад мъж живеел с баща си, майка си и брат си в родното село Първенец. Само през няколко къщи живеела и баба Катя, която е била последната жертва на Васил.