26.10.2016

Калкулатор: Цънцарова изчисли колко хилядарки ще получат депутатите за предизборната си ваканция (ВИДЕО)

Депутатите си гласуваха близо месец ваканция до президентските избори на 6 ноември, като обясниха, че парламентът може да не работи, но не и те, защото комисиите ще заседават. Мария Цънцарова от bTV изчисли, че за това време всеки депутат ще получи 5344 лв.

Още

Елен Колева насмете Цънцарова: Вие какво сте тук – сутрешен блок или клюкарско предаване  

Първият сигурен участник в риалити формата „Фермата” е актрисата Елен Колева. Тя бе представена от продуцента на предаването Иван Аранудов в сутрешния блок на bTV.

ВИП затворникът Йоско проговаря пред Мария Цънцарова

Очакваме вашите въпроси и коментари по темите в предаването

Топрепортерката на bTV Мария Цънцарова не се страхува да пита

Репортерката на bTV Мария Цънцарова миналата седмица за пореден път хвърли камък в езерото на замрелия в летните горещини социален живот. И от дъното изскочиха всякакви нечистотии. Става въпрос за зловещите насилия и блудства в затвора в Белене. Крехката журналистка е автор на репортажите за имотите на Делян Пеевски, Животното, Петното.

5344 лв. е заплатата на депутат за месец

Депутатите си гласуваха близо месец ваканция до президентските избори на 6 ноември, като обясниха, че парламентът може да не работи, но не и те, защото комисиите ще заседават. В студиото на „Тази сутрин“ по bTV Мария Цънцарова изчисли, че за това време всеки депутат ще получи 5344 лв. Как се получава тази сума? Заплатата на депутатите се формира, като средната месечна заплата в обществения сектор се умножи по 3. В последните три месеца тя е била 975 лв., следователно основната заплата на всеки народен представител, който не отсъства от работа, е 2925 лв. Председателят на Парламента получава 155% от заплатата на редовия депутат, което е 4534 лв. Заместник-председателите пък получават 145% от заплатата на народния представител, т.е. 4241 лв. Депутатите обаче получават и по още 15% от заплатата си за участие в комисия – 439 лв., както и по 30 лв. за всяка година трудов стаж. Така, в минималния случай, един депутат получава месечно 3394 лв. Трябва да се има предвид, че всеки депутат участва поне в две комисии и много малко имат само година стаж. Освен това всеки народен представител получава и т. нар. безотчетни 2/3, които са в размер от 1950 лв. Следователно минималната сума, която вземат народните избраници за месец, е 5344 лв....

Откраднаха самоличността на известни българи

Генералната директорка на БНТ Вяра Анкова, конституционната съдийка Кети Маркова, репортерките на bTV Канна Рачева и Мария Цънцарова, както и десетки други българи, са открили имената и ЕГН-тата си в инициативни комитети за президентските избори и...

Откраднаха предизборно самоличността на Вяра Анкова, конституционен съдия и още десетки

Генералната директорка на БНТ Вяра Анкова, конституционната съдийка Кети Маркова, репортерките на bTV Канна Рачева и Мария Цънцарова, както и десетки други българи, са окрили имената и ЕГН-тата си в инициативни комитети за президентските избори и референдума. При проверка в сайта на ЦИК те установили, че са се “подписали”, без да подозират.