27.10.2016

Обвиниха бившия областен управител на София за неизгодни сделки

Софийска градска прокуратура обвини бившия областен управител на София Веселин Пенев в безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, от които е произлязла вреда за държавата в размер на 11 млн. лева, съобщиха от държавното обвинение. Веселин Пенев: Оставката ми е морален акт Взета му е марка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева и му е забранено да напуска страната без разрешение на прокурор.

Още

Центърът на София стигна до Баталова воденица

Централната градска част на столицата ще се разшири и ще стигне до „Баталова воденица”. Това е разписано в промените в Закона за устройството и застрояването на Столична община, които Министерски съвет прие на днешното си заседание, съобщи "Монитор". В момента границата стига до бул. "Инж. Иван Иванов". Новият център ще е заключен между шосета „Мария-Луиза“, .„Опълченска“, „Сливница“, „Инж. Иван Иванов“, „Пиротска“, „Константин Величков“„Възкресение“, „Акад. Иван Евст. Гешов“„България“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, до „Генерал Данаил Николаев”. Така гетото "Баталова воденица", което се намира до Двореца на децата, вече ще в границите на централната градска част. Предложени са промени са свързани с уточняване на границите на райони и към този момент това няма да се отрази на данъчните оценки на имотите. Така няколко села, сред които Лозен, Бистрица, Мрамор, Негован минават в графата „Околоградски район“. В зелените площи в междублоковите пространства занапред ще се разрешава само строителство на детски площадки и подземни гаражи, но със зеленина на покрива. В парковете ще е позволено само вдигането на църкви, кафенета, тоалетни, трафопостове и съоръжения за отдих. Законопроектът ще сложи край и на строежите в полето. Няма да се издават разрешителни за строителство върху парцели, до които няма прокаран път и инфраструктура. Вдигането на сгради над 20 000 кв. м застроена площ, каквито небостъргачите и бизнесцентровете ще става само след одобрение на общинския съвет. ...

Тийм потвърди за София, ще показва добър тенис

Чакам турнира с нетърпение, коментира световният номер 9

Камион рани катаджия, докато пише акт в София

Униформеният наказвал неправилно паркиране на бул. "България"

Разширяват центъра на София на югозапад

Централната градска част на София ще бъде разширена в посока югозапад. Част от центъра ще са вече кварталите Зона Б-19, "Сердика", районът около  Медицинския университет, ВМА и кв. "Крива река", съобщи в. "Труд". Това предвиждат промени в закона за устройството и застрояването на Столичната община, приет от МС в сряда.