22.10.2016

Украинската общност в Пловдив на протест

Украинската общност в Пловдив ще се включи днес в глобалния световен митинг срещу руската агресия под наслов "Стоп на Путиновата война в Украйна".  Призивът на организаторите е да се фокусира отново общественото внимание върху събитията в страната. Три са исканията – за извеждане на руските окупационни войски, за постоянно присъствие на международните наблюдатели и освобождаване на гражданите на Украйна, задържани в арест на територията Русия и Крим заради своите политически убеждения.С Мариана Имреорова – председател на украинско-българското сдружение в Пловдив, разговаряме за посланията на протеста. Чуйте от звуковия файл.

Още

Пловдив посреща Шампионската лига днес

Реваншът на Марица срещу Дрита стартира в 18:00 часа

Локо (Пловдив) яхна велосипедите (ВИДЕО)

Кметът Костадин Димитров също се включи в колоездачната обиколка на квартал „Тракия“

Тази немска овчарка в Пловдив ще ви скрие шапката, вижте какво умее (СНИМКИ)

Задачата на полицая Наско Талев е особено отговорна в епохата на надигащия се бомбен тероризъм. Неговата белгийска овчарка е отлично обучена да надушва взривове и оръжия. Често го използват за обезопасяване на периметъра при официални събития, съобщава PlovdivTime.bg.

Пловдивски премеждия! Автобус „фантом” връзва граждани по спирките (СНИМКИ)

Виждали ли сте жълт автобус, по линия 24, с номер РВ1743МХ? Това е един от пловдивските рейсове фантоми, които днес са тук, утре ги няма, а пловдивчани често биват излъгани, че той ще се появи. Пловдивчанка разказа за премеждията й с въпросната линия, с която трябва да стигне до работното си място, но не винаги успява. Нейната съдба споделят още десетки пловдивчани, които всяка сутрин и вечер се молят въпросният автобус да пристигне, но и това не помага, пише Traffic News.

Шампионската лига пристига в Пловдив

Първият в историята домакински мач на български отбор в женската Шампионска лига ще се играе в Пловдив днес. Волейболните шампионки на България от Марица ще направят дебютират пред своя публика в турнира, като ще изиграят и първи мач в новата зала Колодрума в Пловдив. Залата бе открита преди около го...