25.10.2016

След 60 часа под земята: Заплахи и по-малко пари за миньорите

Три дни 140 миньори бяха в мината, а техни колеги ги подкрепяха над земята

Още

Властите в Германия започнаха антитерористични операции в цялата страна по опасения за заплахи от ИД

Полицията в Германия щурмува 13 сгради в цялата страна, поради получена информация, че екстремисти от терористичната групировка „Ислямска държава“ подготвят предстояща атака, предава Daily Mail, цитиран от Фокус. Органите на реда са започнали антитерористични операции в провинциите Тюрингия, Хамбург, Северен Рейн-Вестфалия, Саксония и Бавария. Въоръжените полицаи, придружени от обучени кучета, търсят оръжия и експлозиви. Тези, които са задържани по време на акциите, обясняват, че са чеченски бежански, но се смята, че са от ислямистки среди.

Щайнмайер: Заплахите за разпад на ЕС са реални

Има реална заплаха от разпадане на Европейския съюз (ЕС), заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пред вестник "Зюддойче цайтунг", предаде БНР. "Финансовата криза, бежанската вълна в Европа и шокът от британския референдум предизвикаха сериозно сътресение в Европейския съюз", каза Щайнмайер.  Събитията от последните години, през които все повече страни в ЕС поставят под въпрос политиката на Брюксел, показаха, че политическите реалности, които мнозина смятаха за установени, сега са под съмнение, смята германският първи дипломат. "Дори най-заклетите привърженици на Европа са наясно, че трябва да убедим хората отново", допълни Щайнмайер, цитиран от ДПА.

​Скандал между шофьори и заплахи с оръжие в Пловдив

Спречкването е станало снощи, малко след 23 часа, пред заведение за обществено хранене на булевард „Шести септември".

Спор на пътя доведе до заплахи с оръжие в Пловдив

Скандал на пътя в Пловдив завърши със заплаха с оръжие в събота през нощта. Четири патрулни коли на полицията блокираха района около заведение за бързо хранене след спречкването между шофьори, съобщава bTV. Кола, която се движела в посока паметника на Съединението, направил

Бъчварова: Няма преки заплахи за целостта на страната, но един премиер трябва да прогнозира рисковет

Няма преки заплахи за целостта на страната ни, но един премиер трябва да прогнозира и да оценява рисковете, защото сме на първата линия между Европейския съюз и Турция, която е на границата с война, в която има неимоверно големи бежански маси.

Бъчварова: Няма преки заплахи за целостта на страната, но един премиер трябва да прогнозира рисковете

Няма преки заплахи за целостта на страната ни, но един премиер трябва да прогнозира и да оценява рисковете, защото сме на първата линия между Европейския съюз и Турция, която е на границата с война, в която има неимоверно големи бежански маси.