28.10.2016

Колумбия удължава примирието с ФАРК до 31 декември

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос удължи прекратяването на огъня с бунтовниците от ФАРК до края на годината, за да даде повече време за спасяването на мирните преговори.

Още

Важно за мъжете! Опасно сексуално състояние е предпоставка за инфаркт

Меките неща са наистина лоша новина за вашия сексуален живот. Нещо повече – според изследване на Университета в Мисисипи, мъжете с еректилна дисфункция са в 70-процентна опасност от преждевременна смърт. „Лошото здраве на кардиоваскуларната система е най-честата причина за ранната смъртност при мъжете“, смята проф. д-р Тобаяс Кехлер, експерт-уролог в Университета по медицина в Илинойс.

Един човек е починал от инфаркт след силните земетресения в Италия

Няма пострадали българи при силните трусове в Централна Италия тази нощ. Властите съобщават, че един човек е починал от инфаркт, а девет са леко ранени. Трусовете предизвикаха паника и събудиха спомените отпреди два месеца, когато при мощно земетресение в същия район загинаха близо 300 души. Екипи започнаха да оценяват мащаба на пораженията.

Инфаркт умъртви серийния килър Момата в килията

Нашенският Чикатило бе един от 22-ата доживотници

Инфаркт покоси един от най-големите бразилски защитници

Легендата на "Селесао" Карлос Алберто почина на 72-годишна възраст

Легенда на бразилския футбол почина от инфаркт

Една от най-големите легенди на бразилския футбол Карлос Алберто Торес почина на 72-годишна възраст в родината си. Той е напуснал този свят след масиран инфаркт, който го е покосил тази сутрин. Той беше капитанът на "селесао", който първи вдигна трофея на световен шампион на Мондиал 1970. Карлос Алберто о...

Над 100 пациенти спасени от инфаркт на мозъка чрез тромболиза

Над 100 са пациентите, постъпили по спешност в шуменската болница с остра мозъчно-съдова болест, и лекувани с тромболитична терапия. Данните са за периода от 2009 година, когато това неинвазивно лечение започва да се прилага в МБАЛ - Шумен. При него се използва модерен неинвазивен метод за лечение на остри мозъчни инсулти, при който тромбът се разрушава с медикаменти, чрез венозно вливане.. Най-важно при това лечение е времето, казва началникът на отделение „Нервни болести" д-р Ивайло Петров. 30 миунти след усещането на първоначалните...