25.10.2016

Порошенко и Меркел обсъдиха премахването на визите

Президентът на Украйна Петро Порошенко обсъди в телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел въпроса за ускоряване предоставянето на Украйна на либерализация на визовия режим и ратифицирането на споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС.

Още

Австрийски политик: "Меркел е най-опасната жена в Европа!”

Коментарите му са в ярък контраст с по-умерените възгледи на партийния кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, посочва АП.

Австрийски десен политик: Меркел е най-опасната жена!

Щрахе предупреди за опасност от гражданска война заради мигрантите

Щрахе: Меркел е най-опасната жена в Европа

„Ангела Меркел е най-опасната жена в Европа“. Такова определение за германския канцлер даде лидерът на австрийската крайнодясна Партия на свободата - Хайнц Кристиан Щрахе, цитиран от NDTV. Щрахе визира либералната политика спрямо имигрантите, която Меркел прокарваше през последната една година в Европа. Все пак се отбелязва, че мнението му е доста по-крайно от сравнително умерената позиция на кандидата за президент от неговата партия – Норберт Хофер. Хофер се счита за фаворит на президентските избори, които ще се проведат на 3-ти декември. „Хофер ще е президент на всички австрийци. Големият наплив от имигранти на наша територия, които имат различни културни разбирания от нас, прави евентуална гражданска война не малко вероятна“, заяви Щрахе. ...

Провалената политика на Меркел за бежанците й спечели титлата "най-опасната жена в Европа"!

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел даде стартовия изстрел за миграционната криза в Европа, заяви председателят на крайно дясната Партия на свободата в Австрия Хайнц-Кристиан Щрахе, цитиран от агенция АПА и БГНЕС.

Щрахе: Политиката на Меркел доведе Европа до постоянна мигрантска заплаха

Бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел е „престъпна“ и е довела до неконтрилуем наплив, който е поставил „цяла Европа под заплаха“. Това заяви лидерът на „Партия на свободата на Австрия“ Хайнц-Кристиан Щрахе, пише вестник Die Krone, цитиран от Фокус. „Тя е най-опасният политик в Европа. С нейната политика на добре дошли тя отвори всички врати за ислямисти, икономически мигранти и други, чиито мироглед не се вписва с нашия в Европа. Тази инвазия ще разтърси из основи нашата социална структура“, категоричен бе австрийският политик, според когото не е изключен и сценарий за гражданска война на континента.

По върховете на ХСС искат четвърти мандат за Меркел

Подкрепа за четвърти мандат на германския канцлер Ангела Меркел изразиха влиятелни представители на Християн-социалния съюз (ХСС) - младшият...