23.10.2016

От Сибир с любов

Богати китайски бизнесмени плащат хиляди паунди, за да си намерят съпруга, съобщава в. „Дейли мейл“. Това е вноската, за да се запишат на специален круиз за търсене на съпруга. Той е особено популярен в Китай. Богатите местни предприемачи са луднали да се женят за светлокожи и синеоки девойки. Те не трябва да летят до екзотични скандинавски дестинации, а до съседен Сибир. Този руски регион изобилства от млади девойки. По време на сватбения тур китайският предприемач се среща с 25 претендентки. Срещата почти винаги завършва с избор на съпруга и сключване на брак. Политиката на едно дете в Китай сериозно е изменила демографския баланс в страната. На 100 млади китайки се падат 120 мъже. В същото време в Сибир на 100 девойки се падат едва 80 мъже. Остава да видим дали няма да има и китайско нашествие в Сибир. Както гласи стара балканска поговорка: Откъдето е жената, там е родата. ...

Още

Премиера в НДК: "Троя", претворена от танцьорите на "Огъня на Анадола"

Националният балет на Турция "Огънят на Анадола” ще представи новата си програма „Троя” тази вечер в зала 1 на НДК. Богове, полубогове и простосмъртни герои от древногръцката митология ще се преплетат в зрелищна постановка. Ефектната сценография, музика и костюмите на героите от омировата „Илиада” , подсилват въздействието на постановката за епоса на Троянската война. На сцената ще оживеят Омировите герои - олимпийските богове, ахейците и троянците с изключителната хореография на творческия гений Мустафа Ердоган. Освен новата програма „Троя” в двучасовия балетен спектакъл , като комплимент за българската публика, неподражаемият балет „Огънят на Анадола" е включил и етюди от най-популярните си постановки."Огънят на Анадола"  получава овациите на "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, "Берси" в Париж. Играе се с огромен успех в парламента на Китай, московския Кремъл, джамията "Мохамед Али" в Кайро, пред Египетските пирамиди... От Сибир до Катар, през Америка до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова. Зрелищните спектакли на трупата са резултат на дълги репетиции, съпроводени от хореографи, естети, диетолози, масажисти и йога инструктори. Танцьорите имат теоретични часове по “Нотация на ритмите на Анадола” за да достигнат техниката си до абсолютен перфекционизъм. А усещането да гледаш всичко това на живо е несравнимо.  Шоуто в София е на 21 октомври от 20.00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата и на 23 октомври във Варна.

Сензационно разкритие в медицината!

Учени от Сибирския държавен медицински университет (СибГМУ, Томск) и Московския държавен университет разработват лекарство за повишено артериално налягане с принципно нов механизъм на действие, съобщи ТАСС. Тези препарати на световния пазар не са се появявали в последните 10-15 години, съобщи пресслужбата на федералния проект "ИНО Томск".

Украйна ще достави на Китай най-големия самолет в света до 5 години

Украйна съобщи, че е възможно до пет години да достави на Китай най-големия самолет в света - AN-225 „Мрия“. Моделът, от който има произведени само две копия, е дело на съветската компания „Антонов“ и е представен за първи път през 80-те. През 50-те години „Антонов“ се мести от Сибир в Киев и след разпада на Съветския съюз през 1991 г.

Вижте как тигър завлича и разкъсва жена до смърт в Китай

Шокиращи кадри на брутален инцидент в китайски сафари парк бяха разпространени в интернет. Във видеото се вижда как млада жена бива завлечена от сибирски тигър, докато слиза от колата си. В последствие за да я спасят се впускат мъж и възрастна жена. По-възрастната жена бива разкъсана до смърт от хищника,

Русия ще търси астероиди убийци

Русия започна опитна експлоатация на първия в страната широкоъгълен телескоп за търсене и наблюдение на представляващи опасност за Земята астероиди. Телескопът е разположен в саянската обсерватория на Института за слънчево-земна физика от сибирския филиал на Руската академия на науките.

Русия пуска телескоп за следене на опасни астероиди

Русия започна опитна експлоатация на първия в страната широкоъгълен телескоп за търсене и наблюдение на представляващи опасност за Земята астероиди. Телескопът е разположен в саянската обсерватория на Института за слънчево-земна физика от сибирския филиал на Руската академия на науките. Телескопът АЗТ-33 ВМ може за 30 секунди да получи данните за небесно тяло с големина около 50 метра на разстояние до 150 милиона километра. Това дава възможност да бъдат забелязани потенциално опасни за Земята небесни тела с размера на Тунгуския метеорит дълго преди да доближи Земята. При най-неблагоприятния сценарий такива небесни тела може да долетят до земята около месец след откриването им.