27.10.2016

Орехова гора – послание към идните поколения в Две могили

Занемарен терен на входа на Две Могили, Русенско, ще бъде превърнат в орехова гора. На него днес бяха засадени 80 фиданки, дарени от местния фелдшер Мехмед Мехмедов. В благородната инициатива се включиха представители на младежки и пенсионерски организации, и различни институции.

Още

СДРВ търси връзка между двете атаки срещу модна къща „Агресия”

От момента на получаване на сигнала за пожара в магазин „Агресия”, се работи. Проверява се и възможността за връзка между двете събития. Това заяви старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, пише БГНЕС. Екипът е от достатъчно добре подготвени служители, включително и такива, които в момента работят и по първия случай, така че всички неща са взети предвид, но тъй като има образувано досъдебно производство не можа да съобщи повече подробности, за да не попречи на разследването. Относно смъртта на Александър Антов - шеф на модна къща "Агресия", Маринов съобщи, че се работи по основните версии, които още тогава бяха споменати. "За съжаление това са престъпления, които са планирани добре и някой път отнема повече време за разкриването им. Виждате има убийства, които се разкриват след две, три, пет години и повече, но това не означава, че ние сме спрели работа по тях", коментира Маринов. Той каза също, че има непрекъснат контакт с дъщерята на шефа на "Агресия" още от убийството на баща й. Екипът, който работи по случая е мотивиран и работи максимално. Тя не е съобщавала за заплаха към себе си. БГНЕС припомня, че Александър Антов беше убит през януари 2016 г. около 18.00 часа в гориста местност край Бистрица. Антов е убит с огнестрелно оръжие, като са му били причинени две наранявания в главата.

България домакин на две европейски квалификации

Българска федерация по волейбол бе одобрена от Европейската конфедерация - CEV за домакинство на две квалификации за Европейските първенства през 2017 година при подрастващите. Нашата страна получи правото да организира предварителна група G от квалификация за юноши под 19 години и предварителна група...

Фолклегендата Снежина пред “ШОУ”: Убиха двете ми най-големи любови

Легендата на фолкмузиката, най-популярна по време на дуета Марко и Снежина, отново избра „ШОУ”, за да разкрие прелюбопитни неща за живота си. От предишните ни срещи с нея научихме, че Иво Карамански е поръчал убийството на мъжа й – легендарната мутра Иван Кудев. Физическите убийци са двама украинци, на които Снежина дори е пяла. Правила е опити да получи възмездие, но твърди, че в Украйна има един затворен кръг от наемни убийци, които се пазят. Всички тези неща са зад гърба й, сега гледа смело напред и дори се е захванала с ново начинание – ресторантьорство. Съдружник е на небезизвестната Златка Лазарова в кафана „Трите смока”. Ето какво разкри за бизнеса си, за старите мутренски времена, за личния си живот и пикантни истории, които е пазила в дълбока тайна до този момент.

Приемаме две европейски квалификации

Много волейбол у нас между 12 и 15 януари

Оптическа илюзия на крака раздели интернет на две

Най-новият дебат в интернет възникна след като момиче сподели публикация на краката си с думите: "Обичам усещането на боя по кожата ми"

Осъдиха мъж за развратни действия с две деца

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден 28-годишен мъж за това, че за времето от 30 ноември 2015 г. до 10 декември 2015 г. в смолянско село, в стая от къща, при условията на продължавано престъпление, е извършил полово сношение и действия на полово удовлетворение с две 13-годишни момчета. Районен съд-Девин му е наложил наказание за срок от една година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Мъжът се познавал с децата отпреди. През ноември 2015 г. той отишъл да работи във ферма в селото, като дотогава живеел в гр. Септември. Двете малолетни момчета му съобщили, че били избягали от домовете си, нямали намерение да се прибират и тръгнали с него. В смолянското село, тримата се настанили в къща, където мъжът извършвал полови сношения с децата. Разпитан в хода на досъдебното производство, мъжът се е признал за виновен. Присъдата не е обжалвана пред Окръжен съд-Смолян и е влязла в сила. Двете момчета се намират при родителите си....