24.10.2016

Автобиографията на Елтън Джон ще бъде на книжния пазар през 2019 г.

През 50-годишната си кариера той е спечелил пет награди "Грами" и един "Оскар"

Още

Сър Елтън Джон написа мемоарите си

Британският музикант сър Елтън Джон написа мемоарите си. В това начинание той бе подпомогнат от музикалния критик Алекс Петридис. “Често ме обвиняват, че гледам само напред в очакване на следващия концерт или творчески проект. Затова написването на мемоарите малко ме изненада. Това се превърна в пълен катарзис за мен“, сподели певецът, съобщава БГНЕС. „Поглеждайки назад, разбирам колко динамичен е бил животът ми и каква привилегия е да съм жив“, добави той. 69-годишният Елтън Джон заяви, че е разказал за хората, с които е имал удоволствие да работи. Все още не е ясно, кога ще излязат мемоарите на певеца. Преди години той написа книга за СПИН, а тази година реши да се пробва на ново поприще – модата. Заедно с колежката си Лейди Гага направиха дизайнерски дует. 

Елтън Джон написа мемоарите си

Британският музикант сър Елтън Джон написа мемоарите си. В това начинание той бе подпомогнат от музикалния критик Алекс Петридис, съобщава БГНЕС. Често ме обвиняват, че гледам само напред в очакване на следващия концерт или творчески проект. Затова написването на мемоарите малко ме изненада. Това се превърна в пълен катарзис за мен, сподели певецът. Поглеждайки назад, разбирам колко динамичен е бил животът ми и каква привилегия е да съм жив, добави той. 69-годишният Елтън Джон заяви, че е разказал за хората, с които е имал удоволствие да работи. Все още не е ясно кога ще излязат мемоарите на певеца. Преди години той написа книга за СПИН, а тази година реши да се пробва на ново поприще – модата. Заедно с Лейди Гага направиха дизайнерски дует.

Елтън Джон написа мемоари

Британският музикант сър Елтън Джон написа мемоарите си. В това начинание той бе подпомогнат от музикалния критик Алекс Петридис, съобщи БГНЕС. “Често ме обвиняват, че гледам само напред в очакване на следващия концерт или творчески проект. Затова написването на мемоар

Ще четем за "лудия живот" на Елтън Джон през 2019-та година

Елтън Джон описва "лудия си живот" в автобиография, която ще бъде публикувана през 2019 г. Издателски къщи "Пан Макмилън" и "Хенри Холт" обявиха, че са придобили съвместно правата за цял свят за все още неозаглавения мемоар, информира БТА.

Публикуват автобиография на Елтън Джон през 2019 г.

Елтън Джон описва "лудия си живот" в автобиография, която ще бъде публикувана през 2019 г. Издателски къщи "Пан Макмилън" и "Хенри Холт" обявиха, че са придобили съвместно правата за цял свят за все още неозаглавения мемоар. Певецът, който е на 69 години, работи по книгата с музикалния критик Алексис Петридис. Той разпространи изявление, в което казва, че писането на мемоарите за него е като "катарзис".

"Goodbye Yellow Brick Road" - Елтън Джон

Днес слушаме Елтън Джон... от времето, когато още не е бил "сър", но вече е създавал незабравими песни. Годината е 1973-та. Елтън Джон "си седи" в един чуден хотел в Кингстън и пише песни за албума "Goodbye Yellow Brick Road", който е трябвало да бъде записан именно в слънчева Ямайка. Но нещата не потръгват - проблеми със студиото, с пианото в студиото (а пианото, знаем, "играе" сериозна роля в песните на Елтън Джон), с напрежението, породено от боксовия мач между Джо Фрейзър и Джордж Форман, който предстои да се играе в Кингстън... Всичко това налага преместване на записа в замък близо до Париж. И тук всичко си идва на мястото. Даже се оказва, че хубавите песни са толкова много, че албумът става двоен. "Goodbye Yellow Brick Road" е приет с овации и от критиката, и от публиката. В този албум са няколко емблематични за Елтън Джон песни - и "Candle in the Wind" (която след смъртта на принцеса Даяна е записана отново и фигурира в Книгата на рекордите "Гинес" като най-продавания сингъл на всички времена), и "Bennie and the Jets", и песента дала заглавието на албума - "Goodbye Yellow Brick Road". Именно нея ще слушаме днес - песента, която според мнозина критици, е най-добрата в кариерата на Елтън Джон, който през март стана на 68 години, а в началото на годината издаде пореден нов албум. На концертите си той продължава да пее "Goodbye Yellow Brick Road" - в малко по-ниска тоналност, защото "парчето" е много трудно, с големи височини. Но да се върнем в онази 1973-та - текстът на песента е на Бърни Топин, в него има препратки към "Магьосникът от Оз" и момента, в който Дороти и нейните приятели тръгват по "yellow brick road" - или по "пътя на жълтите павета", за да стигнат до Изумрудения град - една метафора за "пътя към нашите мечти". И ние поемаме сега натам с Елтън Джон и "Goodbye Yellow Brick Road". Приятно слушане.