25.10.2016

В Испания откриха скални рисунки на 14 000 години

Скални рисунки на 14 000 години бяха открити в пещера в Страната на баските в провинция Биская, съобщава ТАСС. Десет пещери с праисторически рисунки (ВИДЕО) Археолозите се натъкнаха на 50 изображения, разположени на около 50 м от входа на пещерата. Находката беше определена като "истинско чудо за съкровищницата на човечеството". Рисунките са главно на животни - коне, зубри, кози, лъвове и др. По мнението на експертите тези скални изображения са едни от най-интер...

Още

Антоан Гризман - най-добър в Испания

"Атлетико" Мадрид спечели най-много индивидуални награди за миналия сезон

Атлетико (Мадрид) обра наградите в Испания

Симеоне най-добър треньор, а Гризман №1 сред всички футболисти

В Испания откриха "картинна галерия" от каменната епоха

В пещерата Арминтксе (Armintxe), която се намира недалеч от град Лекейтио (Испания), са открити 50 рисунки, чиято възраст е между 12 и 14,5 хиляди години.

Край на политическата криза в Испания?

Испанският крал Филипе VI започва консултации с партиините лидери, след като Испанската социалистическа партия даде зелена светлина на правителството на малцинството на консервативната Народна партия на досегашния премиер Мариано Рахой.

"Севиля" победи "Атлетико" и излезе начело в Испания

Стивън Н'Зонзи реализира единственото попадение в мача

ABC News: Социалистите в Испания гласуваха за прекратяване на политическата безизходица

Испанската Социалистическа партия заяви, че няма да попречи на консервативната Народна партия да формира правителство на малцинството, като така ще се сложи край на десетмесечния период на политическа безизходица в страната, предава ABC News, цитиран от "Фокус".